Áfonyás alagút recept

Áfonyás alagút
2 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
652

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az áfonyát sokféleképpen lehet felhasználni, például süteménysütéshez is kiváló.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 4 ek kristálycukor
  • 3 ek liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 ek víz
  • 1 db narancs reszelt héja

A krémhez

  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 12 dkg friss kékáfonya
  • 2 dl tejszín
  • 3 ek porcukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
  • 1 db lime citromx
  • 5 dkg barnacukor
  • 10 dkg tortabevonó csoki

Elkészítés

A 4 tojásból és hozzávalóból, megsütünk egy kakaós piskóta lapot, és kibélelünk vele egy őzgerincformát, amit előtte alufóliával béleltünk ki úgy, hogy hagyjunk rá. A piskótát úgy vágjuk el, hogy egy lap maradjon, amivel befedjük a végén.

A tejszínből és a cukorból habot verünk, az áfonyát a barnacukorral sűrűre főzzük és lime citrommal ízesítjük, a héját is belereszeljük. Hagyjuk hűlni. A krémsajtot a tejszínhabbal lazán összekeverjük, majd az áfonyából készült dzsemet és ezzel megtöltjük a formát. A tetejére borítjuk a piskóta csíkot és ráhajtjuk az alufóliát, majd a hűtőbe tesszük hűteni. Kiszedjük a formából és tortabevonóval bevonjuk. Ha kellőképpen megdermedt, vékonyan felszeleteljük.


Áfonyás alagút recepthez kapcsolódó receptek

Áfonyás alagút

Áfonyás alagút

Az áfonyát sokféleképpen lehet felhasználni, például süteménysütéshez is kiváló.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés