Áfonyás tortácska recept

Áfonyás tortácska
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
587

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez az áfonyás tortácska nemcsak mutatós, de finom is.

3 személyre

  • 3 db egész tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 0.5 csomag piskóta adalékanyag
  • 7.5 dkg liszt
  • 25 dkg étkezési keményítő
  • 1 tk sütőpor
  • 1 ek vízben oldódó zselatin

A töltelékhez

  • 25 dkg friss kék áfonya
  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 1 ek citromlé (vagy 2 ek)
  • 2 ek barna nádcukor
  • 1 csipet csillagánizs
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 0.5 db lime/ citrom héja

Elkészítés

A tojásokat, a 75 g cukrot, vaníliás cukrot és egy csipet sót a dagasztótálba tesszük, és pár perc alatt összedolgozzuk.

Összekeverjük a lisztet, a keményítőt és a sütőport, átszitáljuk, majd keverés közben beleszórjuk.

Kizsírozunk és lisztezünk 10 db tortácskaformát, 8-9 cm átmérőjűt.

Egyenletesen elosztjuk benne a masszát, és a tetejét elsimítjuk.

Rácsra téve megsütjük, 180 fokon 10 perc alatt.

Az áfonyát a barna cukorral, a citromlével, és héjával feltesszük forrni, majd hozzáadjuk a fűszereket, és a vízben feloldott zselatint.

Pár percig főzzük, majd ha kihűlt, a krémsajttal összekeverjük, és megtöltjük vele a kiborított torták tetejét.

A díszítésnek hagyjunk meg szemeket a gyümölcsből.

Porcukorral is megszórhatjuk, és jól behűtve kínáljuk.


Áfonyás tortácska recepthez kapcsolódó receptek

Áfonyás tortácska

Áfonyás tortácska

Ez az áfonyás tortácska nemcsak mutatós, de finom is.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés