Almás-karamelles gombóc recept

Almás-karamelles gombóc

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
715

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Szószban - puha, álmos gombócok almával sülve!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 30 dkg sütőporos liszt
  • 4.5 dkg barna cukor
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • 15 dkg hideg Rama
  • 1.2 dl tej
  • 6 db alma
  • porcukor

A karamellszószhoz:

  • 6 dl víz
  • 6 dkg Rama
  • 25 dkg barna cukor
  • 6 dkg mazsola (rumba áztatva)

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A szószhoz a vizet a Ramával és a cukorral forralni kezdjük, majd amikor a cukor teljesen feloldódott, hozzáadjuk a rumba áztatott mazsolát, egyet forralunk rajta és félretesszük.

A lisztet összekeverjük a cukorral és a vaníliakivonattal, elmorzsoljuk a felkockázott Ramával, majd óvatosan hozzáöntjük a tejet, és tésztává gyúrjuk.

A tésztát 6 egyenlő részre osztva a karamellszószba helyezzük, és a gombócok közé rendezzük az almákat is.

A sütőbe helyezzük, és addig sütjük, míg a gombócok teljesen át nem sülnek (tűpróbával ellenőrizzük). Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.


Almás-karamelles gombóc recepthez kapcsolódó receptek

Almás-karamelles gombóc

Almás-karamelles gombóc

Szószban - puha, álmos gombócok almával sülve!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés