Almás pite recept

Almás pite

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Mesy

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
17746

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Több különböző receptből lett összekovácsolva ez az almás pite recept. Nagyon finom, a párom imádja!

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 35 dkg liszt
  • 18 dkg margarin (kockákra vágott)
  • 2 evőkanál cukor
  • csipet só
  • 5 cl víz

A töltelékhez:

  • 8 db alma
  • 13 dkg cukor
  • 2.5 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 kávéskanál szegfűszeg
  • 1 evőkanál citromlé
  • 4 dkg vaj a tetejére

Tojáshabhoz:

  • 2 db tojásfehérje
  • 10 dkg cukor

Elkészítés

A tészta összetevőit homogén masszává gyúrjuk, majd celofánba csomagolva hűtőbe rakjuk 15-20 percre (aki siet, a fagyóba is beteheti, kb. 5 percre). Addig elkészítjük a tölteléket: az almákat megmossuk, megpucoljuk és vékony cikkekre vágjuk. Beletesszük egy tálba és meglocsoljuk citromlével. A felszeletelt almát a liszttel, fűszerekkel és a cukorral összekeverjük, de vigyázzunk, nehogy összetörjük az almát.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tésztát, a hűtőből kivéve két részre osztjuk, az egyik kicsit nagyobb legyen, az lesz az alapja a sütinek, a kisebb pedig a teteje. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát és a margarinnal kikent porcelán piteformába fektetjük, úgy hogy az oldalához is odanyomkodjuk. (legyen egy kis felesleg, kinyúló tészta része) Ha jól belenyomkodtuk a formába, akkor villával megszurkáljuk és beleöntjük a tölteléket, jól eligazgatjuk benne, hogy mindenhová jusson, ne maradjanak ki rések. Tetejére szórunk apró kockákra vágott vajat/margarint.

A másik tésztát is kinyújtjuk és ráfektetjük a töltelékre. Ennél sem baj, ha kicsi felesleg van. Most levághatjuk a felesleges tésztát róla. Jól összenyomkodjuk a tésztákat, hogy sehol ne tudjon kifolyni a töltelék. A maradék tésztával díszíthetjük a tetejét. A tetejét is megszurkáljuk villával.

Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Amikor már majdnem kész, elkészítjük a tojáshabot. (tojásfehérjét kemény, sűrű masszává verjük a cukorral) Ha kész a hab, akkor kivesszük a sütőből a pitét, a habot a tetejére kanalazzuk és még 1-2 percig sütjük. Aki nem szereti a tojáshabot, az tojással kenje le a sütemény tetejét és így süsse pirosra. Langyosan vagy hidegen fogyasszuk.


Almás pite recepthez kapcsolódó receptek

Almás pite

Almás pite

Több különböző receptből lett összekovácsolva ez az almás pite recept. Nagyon finom, a párom imádja!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Almás pite recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. szeptember 25.
Nagyon jó kis recept,igazán szépen kivitelezted!Kár hogy csak egy recepted van,pedig biztosan akad még otthon valami a tarsolyodban,kérlek add elő,mert nagyon ügyes vagy4
Mesy - 2013. szeptember 24.
Kedves MAMINTI2! A 18 dkg mind kell a tésztába, de amit rá kell szórni a tetejére, az el is hagyható. Néha én is megfeledkezem róla :)
maminti2 - 2012. augusztus 30.
Nagyon jól néz ki, a napokban kipróbálom, a nagyobbik lányom már úgyis régóta nyaggat valami almásért...:) egy kérdés.. a 18dkg margarin mind bele a tésztába, és plusz vaj/margarinkockák mennek rá, vagy az eredeti mennyiségből tartalékoljak a tetejére?
thumb
marcello - 2012. augusztus 30.
Kedves Mesy, gratulálok a recepthez és a fotóhoz! Ennél szebben pirult fehérjehabot szakácsfáklyával sem lehetne létrehozni! :)
Mesy - 2011. november 22.
Kedves ibi1950! nem, nem kell, így is szépen összeáll
thumb
ibi1950 - 2011. november 21.
Kedves Mesy! A tésztájába nem kell a két tojás sárgája?