Almás zellerkrémleves recept

Almás zellerkrémleves
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
1316

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Turmixjava - könnyű, mégis gazdag leves

4 személyre

  • 5 dkg vaj
  • 50 dkg zeller
  • 2 db zöld alma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 liter csirkealaplé
  • só, bors
  • 8.5 dkg bacon
  • 1.25 dl olívaolaj
  • 1 marék snidling

Elkészítés

A felkockázott zellert, a gerezdekre vágott almát és az apróra vágott hagymát – gyakori kevergetés mellett – vajban 15 percig pároljuk.

Felöntjük az alaplével, majd kis lángon, lefedve puhára főzzük (kb. 25 perc). Összeturmixoljuk, sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint hígítjuk.

Közben a bacont egy rétegben egy tepsibe rendezzük, 180 ºC-os sütőben 20 perc alatt ropogósra sütjük, majd kissé kihűtjük és összetörjük.

Az olajat összeturmixoljuk az apróra vágott snidlinggel és egy csipet sóval. A levest tányérokba merjük, megszórjuk a baconnel, és a snidlinges olajjal tálaljuk.


Almás zellerkrémleves recepthez kapcsolódó receptek

Almás zellerkrémleves

Almás zellerkrémleves

Turmixjava - könnyű, mégis gazdag leves

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés