Almás pite recept

Almás pite

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Dittke

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
24280

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy ragyogó és egyszerű almás pite recept!

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 3 db tojássárgája
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 1.5 kg savanykás alma
  • cukor
  • 1 db citrom héja és leve
  • fahéj

Elkészítés

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk sütőport és a cukrot. Ezután összegyúrjuk a tojással, citromhéjjal és a tejföllel. Az almát lereszeljük és megfonnyasztjuk. (erre azért van szükség, mert az alma kiengedi a levét és így nem áztatja el a tésztát) beízesítjük a cukorral citromlével és a fahéjjal. Szűrőbe öntjük és hagyjuk lecsepegni. Ezután nyugodtan rá lehet tenni a tésztára, nem kell kinyomni sem!!

A tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk, zsírozott lisztezett tepsibe tesszük, kicsit megszórjuk zsemlemorzsával és rátesszük az almát. Kinyújtjuk a másik lapot is és befedjük vele az almát. Villával megszurkáljuk hogy ne púposodjon fel. Közép meleg sütőben 180-200 fokon sütjük. Jó átvágyat hozzá!!


Almás pite recepthez kapcsolódó receptek

Almás pite

Almás pite

Egy ragyogó és egyszerű almás pite recept!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Almás pite recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2014. február 07.
Pite,és pite között is van külömbség.Ezt a pitét nem kell lekenni.Én sütőiparban dolgoztam,és a vékonytésztájú linzertetejű almáslepényt azt kellett lekenni tojássárgájával.Üdv.
Angyal Albert - 2014. február 07.
Nagyon jó a recept el is fogom készíteni de mint minden recept feltevőnél itt is a tepsi méret hiányzik kérem aki receptet tesz fel legalább írja le a tepsi méretett,még annyit szeretnék megjegyezni hogy én a tésztát leszoktam kenni felvert tojással.