Amaretto torta házilag recept

Amaretto torta házilag

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
491

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a mandulalikőrös-kávés torta mindnekit elvarázsol.

A legjobb cukkinis receptjeink - Ingyenesen letölthető e-book!




  • 1 db világos piskóta tortalap (vásárolt) vagy 5 tojásból (sütött)
  • 2 cl hideg presszókávé
  • 6 cl amarettolikőr (mandulalikőr)
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 600 ml ml tej
  • 300 g puha vaj
  • 2 tk átszitált porcukor
  • 70 g darált mandula
  • 200 g mandulás keksz
  • 1 ek kakaópor

Elkészítés

A tortalapot vágjuk kétszer lapjával félbe. Keverjük össze a presszókávét 2 cl amarettóval, és csepegtessük a tortalapokra. Főzzük meg a pudingot a tejjel és hűtsük le. Keverjük habosra a vajat a porcukorral. Keverjük hozzá kanalanként a pudingot és a mandulát. Keverjük hozzá a maradék amarettót is. Tegyük a kekszet egy erős zacskóba, és egy nehéz tárggyal, pl. húskloffolóval törjük szét. A legalsó lapot kenjük meg a krém egyharmadával, és szórjuk rá a keksz harmadát. Tegyük rá a következő lapot, és kenjük rá a maradék krémet, a keksz másik harmadát szórjuk rá, és tegyük rá a harmadik lapot. Vékonyan kenjük meg a torta tetejét és szélét a krémmel, a torta tetejét pedig hintsük meg kakaóval, és szórjuk meg a maradék kekszmorzsával.

Tanácsok, tippek: a torta tetejét tejszínhabbal és amarettóban áztatott aranymazsolával diszítettem a kakaó helyett, és csokidarával szórtam meg.


Amaretto torta házilag recepthez kapcsolódó receptek

Amaretto torta házilag

Amaretto torta házilag

Ez a mandulalikőrös-kávés torta mindnekit elvarázsol.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés