Ananász szelet színes piskótából recept

Ananász szelet színes piskótából

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Borsi Józsefné Gángó Erika

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
566

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Karácsonyi ehető ajándékok

Ingyenesen letölthető e-book!

Karácsonyi ehető ajándékok - Ingyenesen letölthető e-book!

Név: *

email cím:

Elfogadom a felhasználási feltételeket és az adatvédelmi nyilatkozatot

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • pár csepp vérnarancs aroma
  • pár csepp kék ételszínezék

A krémhez:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db kisebb ananász

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból piskótát keverünk 1/3 részét sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, másik 1/3 -1/3 részébe belekeverjük az aromát és az ételszínezéket és folyamatosan csorgatjuk a sárga tészta tetejére. Közben villával vonalkázzuk, hogy ne egy helyre kerüljön. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.

Krém: a pudingot a tejben felfőzzük, hülni hagyjuk. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, a kihűlt pudinggal összekeverjük. A tésztát kettévágjuk, krémet kenünk rá, apró szeletekre vágott ananásszal kirakjuk, újra krémet kenünk, rátesszük a piskóta másik felét és a tetejét meg az oldalát is megkenjük. Ananász szeletekkel díszítjük. Ha valaki nem szereti az aromát vagy az ételszínezéket helyettesítheti kakaóval.


Ananász szelet színes piskótából recepthez kapcsolódó receptek

Ananász szelet színes piskótából

Ananász szelet színes piskótából

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés