Annácskánk madártejes tortája / Nanó próbálkozása/ recept

Annácskánk madártejes tortája / Nanó próbálkozása/

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

100 perc

Megnézték:
1153

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Pár évvel ezelőtt mindent elsöprő sikertorta volt a cukrászatban. A többszöri házi elkészítéssel a külseje is egyre szebb lesz:) Nálunk most került először az asztalra. Van, aki pudinggal helyettesíti a tojásos, főzött krémet, mert gyorsabb, de szerintem nem finomabb...

A legjobb cukkinis receptjeink - Ingyenesen letölthető e-book!




A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 6 db tojásból sima piskóta vagy bolti világos tortalap

A krémhez:

  • 8 db tojás szétválasztva
  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 1.8 dl tej + 2 dl
  • 1 csomag zselatinfix
  • 1 db vaníliarúd (elmaradhat)
  • 1 dl Hulala tejszín a díszítéshez

Elkészítés

1.8 liter tejet kis lángon forralni kezdünk. Közben géppel nagyon keményre verjük a tojásfehérjét, megfelezzük, egyikhez még 1 vanillin cukrot és 5 dkg porcukrot adunk, kicsit azzal is verjük, de figyeljünk, össze ne törjön a hab. A forró tejbe lyukas kanállal szépre formált galuskákat szaggatunk, egyszerre csak keveset, mert megnőnek. 2 percig nagyon kis lángon főzzük. Nagy kiszedő-kanállal óvatosan megfordítjuk, ismét 2 percig főzzük. Lejtősre állított tálra szedjük, majd ilyen módon megfőzzük és kiszedjük a többi habot is.

Közben géppel habosra keverjük a tojássárgájákat a maradék porcukorral, vanillincukorral és hozzáöntjük a 2 dl hideg tejet. A habgaluskák megfőzése után a forró tejbe keverjük a zselatinfixet, folyamatosan, kis lángon kevergetve belerakjuk a sárga masszát, nehogy odakapjon. Forrpontig hevítjük, hogy még sűrűn folyós maradjon. Ne hagyjuk nagyon besűrűsödni, mert majd nem folyik szét a tortán. Kenegetve nem olyan szép, sima az eredmény. A hőről lehúzva óvatosan hozzáadjuk a maradék felvert tojáshabot is.

A tortalapot egy fokkal nagyobb tortakarikába állítjuk, a forró krém 1/3-ával meglocsoljuk a tetejét. Ráültetjük a habgaluskákat, a maradék krémmel bőségesen megöntözzük, hogy a galuskák, a piskóta meg a tortakarika közé is jusson. Ha kihűlt, pár órát hűtőszekrényben pihentessük. Tálaláskor a karimát leügyeskedjük az oldaláról, az aljával együtt tortatálra helyezzük. Tetszés szerint díszítjük Hulala tejszínnel, marcipánnal.


Annácskánk madártejes tortája / Nanó próbálkozása/ recepthez kapcsolódó receptek

Annácskánk madártejes tortája / Nanó próbálkozása/

Annácskánk madártejes tortája / Nanó próbálkozása/

Pár évvel ezelőtt mindent elsöprő sikertorta volt a cukrászatban. A többszöri házi elkészítéssel a külseje is egyre szebb lesz:) Nálunk most került először az asztalra.…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Annácskánk madártejes tortája / Nanó próbálkozása/ recepthez

thumb
vajdamarta - 2010. október 14. 12345
Már javítanom is kell, mert 1 l tej helyett a természetesen a hozzávalókban megadott 1.8 l tejet kezdjük forralni.