Babos tészta recept

Babos tészta

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
4187

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Hazánkban élő kisebbség tradícionális étele. Örülök, hogy olyan rendezvényen vehettem részt, ahol megismertem ezt az ételt. Nagyon gyorsan elkészíthető és finom. Csak ajánlani tudom, hogy próbálják ki. Természetesen saját termésű babból is elkészíthető, de egy kicsit több időt kell rászánni.

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 25 dkg spagetti
  • 1 doboz paradicsomos bab
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só vagy delikát ételízesítő
  • tetszés szerint őrölt bors vagy frissen őrölt színes bors

Elkészítés

A felhevített olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd csipetnyi sót teszünk rá, így könnyebben dinsztelhető. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz az íze. Felöntjük 0,5 dl vízzel, és zsírjára visszafőzzük. Belekeverjük a paradicsomos babot, és lassú tűzön felforraljuk.

Közben kifőzzük a spagetti tésztát (al dante), és amikor kész, hozzákeverjük a paradicsomos babhoz, majd jó alaposan összeforgatjuk.

Nagyon finom, gyorsan készen van.

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Babos tészta recepthez kapcsolódó receptek

Babos tészta

Babos tészta

Hazánkban élő kisebbség tradícionális étele. Örülök, hogy olyan rendezvényen vehettem részt, ahol megismertem ezt az ételt. Nagyon gyorsan elkészíthető és finom. Csak ajánlani tudom, hogy próbálják ki. Természetesen saját termésű…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés