Barackos túrótorta recept

Barackos túrótorta

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Jámborné Budai Mónika

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2276

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A legjobb cukkinis receptjeink - Ingyenesen letölthető e-book!




A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg vaj
  • 30 dkg porcukor
  • 5 db tojássárgája
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2.5 dl víz
  • 3 dl forralt tej
  • 2 csomag étkezési zselatin por ( 1.6 dkg )

A tetejére:

  • 2 csomag gyümölcs torta zselé + 5 dl víz
  • 5 db nektarin barack vagy bármilyen gyümölcs

Elkészítés

A vajat,vaníliás cukrot,porcukrot, és a tojássárgájákat, habosra keverjük. A túrót villával áttörjük. Vízben feloldjuk a zselatin port, és hozzákeverjük a forró tejhez. A vajas masszához keverjük a túrót, és végül a tejes zselatint. Ne ijedjünk meg, mert ez egy híg massza lesz, de a zselatintól meg fog kötni! Ezt a túrós masszát egy hideg torta karikába öntjük, és egy háromnegyed órára a hűtőbe rakjuk dermedni.

Ezalatt felszeleteljük a barackot (bármilyen gyümölcsöt használhatunk). 2 csomag gyümölcs torta zselatint, 5 dl. vízben felfőzünk, és kissé kihűtjük. Kivesszük a tortánkat a hűtőből, kissé már megdermedt, és rárakjuk a barackokat. Óvatosan ráöntjük az elkészített zselét, és hűtőbe rakjuk egy éjszakára, hogy jól megdermedjen a túrós massza, mert csak így lehet szépen szeletelni.


Barackos túrótorta recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés