Bécsi töltött-sült túrós palacsinta recept

Bécsi töltött-sült túrós palacsinta
4.5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
1526

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Régi jól bevált recept a szomszédból.

4 személyre

  • 100 gr finomliszt
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 2.5 dl tej
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál rum

A töltelékhez:

  • 50 gr puha mazsola
  • 2 evőkanál rum
  • 3 evőkanál lágy vaj/margarin
  • 2 db tojás
  • 100 gr porcukor
  • 250 gr krémtehéntúró
  • 1 db biocitrom reszelt héja

Az öntethez:

  • 1 db tojás
  • 30 gr porcukor + a szóráshoz
  • 1 csomag bourbon vaníliás cukor (10 g)
  • 1 dl tej

Elkészítés

A palacsintához simára keverjük a lisztet a tejben eldolgozott sóval és tojásokkal, lefedjük, 30 percet pihentetjük, aztán hozzáadjuk az olajat és a rumot (ha szükséges, egy kevés buborékos ásvány-/szódavízet is), és 8-10 palacsintát sütünk belőle.

A töltelékhez a mazsolát forró vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük és meglocsoljuk a rummal. A teljes mennyiségből elvett vajjal/margarinnal vastagon kikenünk egy nem túl mély, csinos sütőedényt (ebben fogjuk tálalni).

A tojásokat megmossuk, kettéválasztjuk, a fehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá verjük. A maradék vajat/margarint habosra-krémesre keverjük a porcukorral, az egyenként hozzáadott tojássárgákkal és a túróval. Belereszeljük a gondosan megmosott citrom héját (A), aztán óvatosan, hogy össze ne törjük, (lyukas fakanállal) lazán beledolgozzuk a tojáshabot (B), végül a mazsolát a rummal együtt.

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Arányosan elosztva megkenjük a túrókrémmel a palacsintákat, feltekerjük (D), majd félbevágjuk, és vágott felükkel fölfelé, kissé egymásra csúsztatva-támasztva beleállítjuk a sütőedénybe (D).

Az öntethez (botmixerrel) simára-habosra keverjük a tojást a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel. A palacsintarakottas tetejére locsoljuk (F), és a forró sütőben aranybarnára sütjük (20-25 perc). 5 percig pihentetjük, megszórjuk porcukorral, és a sütőedényben tálaljuk.


Bécsi töltött-sült túrós palacsinta recepthez kapcsolódó receptek

Bécsi töltött-sült túrós palacsinta

Bécsi töltött-sült túrós palacsinta

Régi jól bevált recept a szomszédból.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés