Belga csirkeleves recept

Belga csirkeleves
4 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2465

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nos, az ember mindig tanul. Ez a leves nem is olyan régen még ismeretlen volt, most már a kedvencünk lett.

4 személyre

  • 2 db csirkemellfilé
  • 2 db sárgarépa tisztítva
  • 1 db póréhagyma
  • 2 db angol zellerszár
  • 3 db burgonya felkockázva
  • 1 db újhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 dl tejszín
  • 0.5 db citrom leve
  • só, őrölt bors
  • 1 szál kakukkfű
  • 1 csipet sáfrány
  • 3 db zsályalevél aprítva
  • 1 csipet szerecsendió frissen reszelve
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld aprítva
  • 1 liter húsalaplé

Elkészítés

A póréhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A csirkét megmossuk, tisztítjuk és kockára vágjuk.

Az aprított pórét és újhagymát a zöldjével együtt lábasban egy kanál vajon megfuttatjuk, ebbe forgatjuk a csirkemellhúsokat, sózzuk, borsozzuk, és kifehéredésig keverjük, majd felöntjük a húsalaplével. Ekkor ízesítsük szerecsendióval, sáfránnyal, zsályával, kakukkfűvel, babérral ízlés szerint, és alacsony lángon főzzük úgy 15 percig. A petrezselymet belevágjuk.

Közben a többi zöldséget megtisztítjuk: a répát vékony hosszú csíkokba vágjuk (julienne-re), a burgonyákat megpucoljuk, felkockázzuk, a zellerszárat vékony karikára vágjuk. A levesbe rakjuk őket a burgonya kivételével.

Ha már majdnem megpuhult a hús, mellétesszük a burgonyát és még 10 percig főzzük.

Amikor már megpuhultak a zöldségek, de még roppanósak, a leves kész. Egyből lehúzzuk a tűzről az edényt, és a babérleveleket kivesszük a levesből. A tejszínt lassanként öntsük bele, a citromlével együtt.


Belga csirkeleves recepthez kapcsolódó receptek

Belga csirkeleves

Belga csirkeleves

Nos, az ember mindig tanul. Ez a leves nem is olyan régen még ismeretlen volt, most már a kedvencünk lett.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés