Borban sült tengeri süllő édesköménnyel recept

Borban sült tengeri süllő édesköménnyel

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
1132

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A borban sült halnak egzotikus ízt kölcsönöz az édesköménnyel, zöldcitrommal és fokhagymával elegyített kapri- és olajbogyó.

A legjobb cukkinis receptjeink - Ingyenesen letölthető e-book!




  • 125 g édeskömény
  • 2 db mogyoróhagyma apróra vágva
  • 4 db tengeri süllőfilé bőr nélkül kb. 125 g/db
  • 1 db zöldcitrom
  • 2 evőkanál kapribogyó
  • 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 6 kimagozott fekete olajbogyó apróra kockázva csipetnyi pirospaprika
  • 150 ml száraz fehérbor
  • só, fekete bors

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 220 °C- ra (gázsütő: 7. fokozat). Tisztítsuk meg és vágjuk apróra az édeskömény gumóit (a vékony, szeletelt leveleket tegyük félre a díszítéshez). Terítsük egy lapos, tűzálló tál aljára, hogy a halszeletek egy rétegben elférjenek. Szórjuk rá a mogyoróhagymát, és fektessük a tetejére a halat. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Hámozzunk le néhány citromhéjcsíkot a díszítéshez, a többit reszeljük le. Szórjuk a halra a kapribogyót, a fokhagymát, az olajbogyót, a paprikát és a citromreszeléket, majd öntsük alá a bort.

Fedjük le a tálat fedővel vagy fóliával, és süssük a halat kb. 20 percig, amíg opálos és porhanyós nem lesz. Melegen tálaljuk, édesköménylevéllel, citromhéjcsíkkal és paprikával díszítve.

Változat: A tengeri süllőt szürke márnával helyettesíthetjük.

Tipp:

A tálaláshoz: Újburgonya és párolt vegyes zöldségek, például sárgarépa, karfiol, cukorborsó és bébikukorica adható mellé.

A recept tápértéke:

Tápérték adagonként
Energia 680 kJ (162 kcal),
Szénhidrát 1 g,
Fehérje 25 g,
Zsír 4 g (ebből telített zsír 1 g)


Borban sült tengeri süllő édesköménnyel

Borban sült tengeri süllő édesköménnyel

A borban sült halnak egzotikus ízt kölcsönöz az édesköménnyel, zöldcitrommal és fokhagymával elegyített kapri- és olajbogyó.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés