Brokkoli krém leves recept

Brokkoli krém leves

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
6388

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 0.5 kg friss, vagy 1 zacskó mirelit brokkoli
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl 1 doboz 20%-os tejszín
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 tömlő tejszínes sajt
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • delikát ételízesítő
  • 1 kocka tyúkhúsleves
  • 4 szelet szelet kenyér

Elkészítés

A megtisztított brokkolit a felolvasztott vajon megpárolom, felöntöm 1 liter vízzel, ízlés szerint fűszerezem a borssal, és a szerecsendióval ,delikáttal, majd ha forrni kezd beleteszem a húsleves kockát. A brokkolit jó puhára kell főzni, de mielőtt teljesen megpuhulna, pár darabot kiveszünk díszítés céljára.

A megfőtt zöldséget botmixerrel pürésítjük, simára keverjük benne a tejszínes sajtot.

Kevés citromlével pikánsra ízesítjük, és ha jónak találom, belekeverem a tejszínt. Tálaláskor sajtos pirítós kenyér kerül a tetejére, és a félretett brokkoli rózsák, valamint egy kevéske friss, vágott petrezselyem.

Brokkoli krém leves recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Brokkoli krém leves recepthez

thumb
ibi1950 - 2011. november 15.
Kedves Ági! Köszönöm a visszajelzést, természetesen mindenki a maga igénye szerint készítse, sózza. Az sem mindegy, hogy melyik gyártó húsleveskockáját használjuk, mert egyik sósabb, másik kevésbé sós. Sajnos ezt ki kell tapasztalni. Üdv.:ibi1950
Ági - 2011. november 15.
Én ma megcsináltam, szerintem bőven elég a húsleves kocka bele, nem kell még delikát is, nekem így egy kicsit sós lett:( de azért finom!
Marti - 2010. március 06.
Ma készítettem el a levest, de Én 1 szem burgonyát is belefőztem. Nagyon finom lett.