Brokkolis és gombás fasírt rokfortos mártogatóval recept

Brokkolis és gombás fasírt rokfortos mártogatóval
1 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
molnarbela55

Nehézség:

Elkészítési idő:

100 perc

Megnézték:
1462

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nem csak sertéshúsból lehet finom fasírtot készíteni. Ez ráadásul még egészségesebb is, ráadásul kitesz egy komplett fogást!

4 személyre

  • 0.5 kg darált pulyka hús
  • 150 g szója granulátum
  • 3 dl hideg víz
  • 0.5 kg gomba
  • 0.25 kg brokkoli
  • 4 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • 7 dl étolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • őrölt (gyömbér, szerecsendió, fehér bors)

A mártogatóhoz

  • 325 g tejföl (12%)
  • 350 g majonéz
  • 300 g rokfort jellegű sajt
  • őrölt (gyömbér, szerecsendió, fehér bors)

Elkészítés

A szójagranulátumot ledaráljuk és összekeverjük a vízzel egy edényben. A hagymákat megtisztítjuk, összevágjuk és fokhagymanyomón átnyomjuk. Ezután a pulykahússal összekeverjük a szóját és a hagymákat, majd fűszerezzük.

A gombát megtisztítjuk, a brokkoli rózsáit levágjuk. Forrásban lévő, enyhén sós vízben először a gombát 3 percig blansírozzuk, majd a brokkolit is. Ezután leszűrjük és lecsöpögtetjük azokat.

A sajtot durva reszelőn lereszeljük, hozzáöntjük a tejfölt és a majonézt, majd szerecsendióval, gyömbérrel és fehér borssal ízesítjük, ezután pedig hűtőbe rakjuk.

A gombákat kisebb méret és nagyobb méret szerint két részre osztjuk, tulajdonképpen megfelezzük. A kisebb gombák szárát körbetapasztjuk a fasírt hússal és ezeket hengeresre formázzuk. A brokkoli rózsák szárát is hengeresre alakítjuk a fasírttal.

A nagyobb gombákat hosszában kettévágjuk és bebundázzuk. Forró olajban kisütjük a fasírtokat és a gombát.

Ha kisült minden, a fasírttal borított gombákat és brokkolikat hosszában kettévágjuk, mivel így gusztusosabbak.

A tányéron ízlésesen elrendezzük az ételt és a hűtőből kivett mártogatóból is rakunk rá, így már jobban tudjuk formázni azt.


Brokkolis és gombás fasírt rokfortos mártogatóval recepthez kapcsolódó receptek

Brokkolis és gombás fasírt rokfortos mártogatóval

Brokkolis és gombás fasírt rokfortos mártogatóval

Nem csak sertéshúsból lehet finom fasírtot készíteni. Ez ráadásul még egészségesebb is, ráadásul kitesz egy komplett fogást!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés