Burgonyás pogácsa recept

Burgonyás pogácsa

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
MaMarika

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
7370

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Bableveshez, főzelékekhez szoktam készíteni ezt a pogácsát, lágy állagú, ízletes kiegészítőjük lehet.

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 1 csipet cukor
  • 1 evőkanál liszt
  • 30 dkg burgonya
  • 1 dl tejföl
  • 15 dkg margarin
  • 45 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 csapott evőkanál só
  • 1 db tojássárgája a kenéshez
  • liszt a nyújtáshoz

Elkészítés

Langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt egy csipet cukorral és 1 evőkanál liszttel. A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, puhára főzzük, leszűrjük a levét, és áttörjük. A margarint és a tejfölt belekeverjük a burgonyába, és langyosan a többi hozzávalóval együtt alaposan összedolgozzuk. Lágy tapintású, nem túl kemény tésztát készítsünk.

Meleg helyen 40 percig kelesztjük a tésztát, majd borítsuk lisztezett deszkára, nyújtsuk ki, néhányszor hajtsuk össze, és a végén nyújtsuk 2 cm vastagra. Szaggassunk belőle pogácsaszaggatóval közepes méretű pogácsákat. Tetejüket kenjük meg tojás sárgával, és kelesszük még 20 percig. Előmelegített, 190 °C-os sütőben 20 perc alatt készre sül.

Még forrón szedjük ki törlőpapírral bélelt tálba, és takarjuk le konyharuhával. Langyosan a legfinomabb.


Burgonyás pogácsa recepthez kapcsolódó receptek

Burgonyás pogácsa

Burgonyás pogácsa

Bableveshez, főzelékekhez szoktam készíteni ezt a pogácsát, lágy állagú, ízletes kiegészítőjük lehet.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés