Calzone, avagy töltött pizza recept

Calzone, avagy töltött pizza
4 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
2708

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A calzone akár könnyű nyári vacsora is lehet. Érdemes kipróbálni ennek az olasz specialitásnak a receptjét!

2 személyre

  • 30 dkg liszt
  • 2 ek olívaolaj
  • langyos víz
  • 1 csomag gyorsélesztő

A töltelékhez

  • paradicsomszósz
  • újhagyma
  • kápiapaprika
  • mozzarellasajt
  • sonka
  • bazsalikomlevél
  • fekete olívabogyó

Elkészítés

A tésztát bedagasztjuk, és fél órán át kelesztjük. Az újhagymát, a paprikát és a mozzarella sajtot felszeleteljük. A megkelt tésztát ketté osztjuk, majd sodrófával kerek lapot formázunk belőle. Megkenjük paradicsomszósszal, belefektetjük a főtt sonkát, rátesszük a hagymát, paprikát, sajtot, bazsalikomot és a félbevágott olívabogyót. Félbehajtjuk a tésztát, majd a széleit ügyes mozdulatokkal behajtjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék sütés közben.

Előmelegített sütőben 200 fokon rövid, 12 percig sütjük, majd kivesszük és megkenjük olívaolajjal, hogy szép fényes legyen. Melegen tálaljuk.


Calzone, avagy töltött pizza recepthez kapcsolódó receptek

Calzone, avagy töltött pizza

Calzone, avagy töltött pizza

A calzone akár könnyű nyári vacsora is lehet. Érdemes kipróbálni ennek az olasz specialitásnak a receptjét!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés