Citromos habos pite recept

Citromos habos pite
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
2371

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Hab a tortán - Néhány egyszerű hozzávalóból csodás pite!

8 személyre

  • 8 dkg liszt
  • 6.5 dkg porcukor + a tetejére
  • 0.5 dkg vaníliás cukor
  • 7.5 dkg vaj
  • 3 db tojássárgája

A citromkrémhez:

  • 1.25 dl citromlé
  • 2 db tojás
  • 3 db tojássárgája
  • 7.5 dkg cukor
  • 7.5 dkg vaj

A habcsókhoz:

  • 15 dkg cukor
  • 4 db tojásfehérje

Elkészítés

A lisztet összekeverjük a kétféle cukorral, elmorzsoljuk a kis kockára vágott vajjal, majd hozzákeverjük a tojássárgáját. (Ne keverjük sokáig, épp csak annyira, hogy összeálljanak a hozzávalók.) Ezután legalább 2 órára a hűtőbe tesszük.

A sütőt előmelegítjük 150 °C-ra. A tésztát 3 mm vékonyra nyújtjuk, óvatosan kibélelünk vele egy sütőformát, majd sütőpapírral letakarjuk, babnehezéket teszünk rá, és 15 percig sütjük. Ezután a babot és a sütőpapírt eltávolítjuk, és a tésztát hagyjuk kihűlni.

A krémhez a citromlét a tojással, a tojássárgájával és a cukorral kis lángon melegíteni kezdjük, majd pár másodperc forralás után langyosra (30 °C) hűtjük. Botmixer segítségével apránként elkeverjük a vajjal, és a hűtőbe tesszük.

A habcsókhoz a cukrot 0,5 dl vízzel egy vastag fenekű lábosban 121 °C-ra hevítjük (cukorhőmérővel ellenőrizzük). A tojásfehérjét habbá verjük, majd a felmelegített cukrot állandó keverés mellett hozzáöntjük a fehérjéhez, és a habot további 5 percig verjük – eközben a keverék pont kihűl.

A lehűlt citromkrémet egyenletesen elosztjuk a tésztán, majd rákanalazzuk a tojáshabot, és elsimítjuk. Megszórjuk porcukorral, és grillfokozaton pár perc alatt aranybarnára sütjük. Szobahőmérsékleten tálaljuk.


Citromos habos pite recepthez kapcsolódó receptek

Citromos habos pite

Citromos habos pite

Hab a tortán - Néhány egyszerű hozzávalóból csodás pite!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés