Csipetkés gulyásleves recept

Csipetkés gulyásleves
4.5 6

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
5130

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Igen ízletes gulyásleves készíthető a csülökből. Visszajáró angol barátaink kedvenc étele, a húsleves, és a töltött paprika mellett. Sovány csülköt vásároljunk alapanyagnak.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 0.5 kg sertéscsülök
  • 0.5 kg burgonya
  • 1 db nagy vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír vagy olaj
  • 1 db zöld paprika
  • 1 mokkáskanál erős Pista
  • 1 db paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna (bacon, apró kockára vágva)
  • 1 db tojás
  • annyi liszt amit a tojás felvesz
  • őrölt pirospaprika
  • bors
  • kömény
  • 1 kávéskanál delikát ételízesítő
  • csipetnyi szerecsendió
  • ízlés szerint só
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db kisebb zöldség
  • kevés vágott petrezselyem zöld, és zeller zöld

Elkészítés

A megtisztított csülköt nagyobb kockákra vágjuk. A megtisztított vöröshagymát, apró kockákra vágjuk, és a felhevített zsíron, a szalonnával együtt megdinszteljük, hozzátesszük a felvágott zöldpaprikát, majd a héjától, és magjától megfosztott paradicsom kockákat. Belekerül a kömény, a bors, a paprika, és rátesszük a húst. Addig sütjük együtt, amíg a hús kifehéredik.

Ekkor hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket, és az összes többi fűszert, és a sót is. Kis ideig együtt pároljuk, majd felöntjük egy liter hideg vízzel, felforraljuk. Fedő alatt puhára főzzük. A főzés befejezése előtt beletesszük a burgonyát, és az időközben elkészített csipetkének a felét. Jó étvágyat kívánok hozzá!!


Csipetkés gulyásleves recepthez kapcsolódó receptek

Csipetkés gulyásleves

Csipetkés gulyásleves

Igen ízletes gulyásleves készíthető a csülökből. Visszajáró angol barátaink kedvenc étele, a húsleves, és a töltött paprika mellett. Sovány csülköt vásároljunk alapanyagnak.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés