Csirkés, zöldséges wrap recept

Csirkés, zöldséges wrap
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
2739

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 2 db sárga cukkini vagy főzőtök (kb. 170 g/db), keresztben ketté-, majd hosszában vékony szeletekre vágva
  • 22 dkg zsírszegény natúr krémsajt (szobahőmérsékletű)
  • 3 dkg reszelt parmezán
  • 1 maréknyi apróra vágott friss bazsalikom
  • 4 db lavash vagy más, nagyobb méretű puha lepénykenyér
  • 22 dkg vékonyra szelt füstölt csirkehús (csirke- vagy pulykasonka is jó)
  • 35 dkg üveges sült paprika (piros), jól lecsöpögtetve, majd vékony csíkokra vágva

Elkészítés

Nagy serpenyőben, közepesnél gyengébb tűzön megforrósítjuk az olajat. 1 perc alatt megpirítjuk rajta a fokhagymát, majd hozzátesszük a sóval meghintett cukkinit is, és időnként rázogatva 5 perc alatt egészen puhára sütjük. Félrehúzzuk, hogy kissé kihűljön.

Robot- vagy turmixgép keverőtáljába tesszük a krémsajtot, a parmezánt meg a bazsalikomot, és sima masszát készítünk.

A lepénykenyereket egyenletesen, a lapok szélén 1 centis sávot szabadon hagyva megkenjük a fűszeres sajtkrémmel. Rátesszük a hús- vagy sonkaszeleteket, majd a paprikacsíkokat és a sült cukkinit.

A lepényeket szorosan felgöngyöljük, majd alufóliába csomagolva pár órára a hűtőszekrénybe tesszük (legalább 1 órára, de 8 óra az ideális időtartam).

Szervírozáshoz a tekercseket ferdén kettévágjuk, hogy látsszon étvágygerjesztő, színes belsejük is.

Adagonként: 509 kcal (2129 kJ), 31 g fehérje, 23 g zsiradék (ebből 6 g telített zsírsav), 44 g szénhidrát (ebből 7 g cukor), 795 mg nátrium, 4 g rost

Csirkés, zöldséges wrap recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés