Csokitorta recept

Csokitorta

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
9539

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mi az élet értelme? Talán épp ez!

Karácsonyi ehető ajándékok

Ingyenesen letölthető e-book!

Karácsonyi ehető ajándékok - Ingyenesen letölthető e-book!

Név: *

email cím:

Elfogadom a felhasználási feltételeket és az adatvédelmi nyilatkozatot

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 25 dkg liszt + a tortaformába
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 0.5 kiskanál só
  • 15 dkg kakaópor
  • 2 dl forró víz
  • 40 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 17 dkg puha vaj + a tortaformába
  • 2 dl kefir
  • 1 kiskanál vaníliakivonat

A bevonathoz:

  • 16 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg cukor

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °Cra. Egy 28-30 cm átmérőjű tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk, a papírt és a forma széleit kivajazzuk és vékonyan kilisztezzük.

A lisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát, a sütőport és a sót. Egy másik edényben a kakaóporra forró vizet öntünk, és simára keverjük vele.

A cukrot és a tojásokat kézi mixerrel habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a vajat is. Ezután hozzákeverjük a kakaós masszát, majd a kefirt és a vaníliakivonatot, és alaposan összedolgozzuk.

Ezután hozzákeverjük a lisztet, újra alaposan összedolgozzuk, és a tortaformába öntjük. Sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük), majd hagyjuk kihűlni.

A bevonathoz a csokoládét apró darabokra törjük, majd a vajjal és a vaníliával egy közepes edénybe tesszük.

A tejszínt és a cukrot közepes lángon felmelegítjük, folyamatosan kevergetjük, míg a cukor teljesen fel nem oldódik, majd a csokoládés keverékre öntjük. 1 percig állni hagyjuk, majd addig keverjük, míg a csokoládé teljesen fel nem olvad. Legalább egy órára félretesszük hűlni.

A tésztát kivesszük a formából, és óvatosan eltávolítjuk róla a sütőpapírt. A tetejét és az oldalát megkenjük a csokimázzal, majd legalább egy órán át állni hagyjuk. Tálalásig lefedve a hűtőben tároljuk.


Csokitorta recepthez kapcsolódó receptek

Csokitorta

Csokitorta

Mi az élet értelme? Talán épp ez!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Csokitorta recepthez

cili - 2010. december 04.
tök jó