Diónéd recept

Diónéd
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
4299

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Könnyű és finom diós sütemény.

4 személyre

  • 25 dkg margarin
  • 6 db tojás
  • 28 dkg cukor
  • 28 dkg dió
  • 1 cs Dr. Oetker sütőpor
  • 15 dkg liszt
  • 30 dkg porcukor

Elkészítés

A margarint a 6 tojásfehérjével habosra keverjük, majd 28 dkg cukorral tovább verjük, amíg krémes állagú lesz. A sütőport a liszttel összekeverjük, és fokozatosan a masszához adjuk. Végül a darált diót is belekeverjük. Vajazott, lisztezett közepes méretű tepsibe simítjuk a tésztát, és közepes hőmérsékletre előmelegített sütőbe megsütjük tűpróbáig.

Közben a 6 tojássárgáját a 30 dkg porcukorral habosra keverjük, majd a kisült forró tésztára öntjük szépen elsimítva rajta. Egy napig hűvös helyen pihentetjük, másnap meleg vízbe mártott késsel szeleteljük.


Diónéd recepthez kapcsolódó receptek

Diónéd

Diónéd

Könnyű és finom diós sütemény.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Diónéd recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. június 26.
A sütit még a kánikula előtt sütöttem,de igazából én a sütőben szárítottam meg,de készítettem már máskor is, de semmi gondot nem okoz,mert megszárad,és a cukor tartósítja.Köszönöm Mártika!
thumb
vajdamarta - 2013. június 26.
Ja, még annyit, látom, hogy Te vagy a Zsuzsamama56 a NoSalty.hu oldalon. Ott láttam ugyanezt ezt a fotót és receptet. Nagyon sok jó készítményed van fent. Gratulálok.
thumb
vajdamarta - 2013. június 26.
Szia, Zsuzsa! Érdekes a neve, DIÓNÉD... Nem okoz gondot a kánikulában a tetején száradó, de mégiscsak nyers tojássárgája? Zongorabillentyű néven van egy hasonló sütim, de eddig még pont a fenntartásom miatt nem sütöttem meg.

Ne berzenkedj, a mai világ ilyen - sajna :(((
Nézi, aki nézi, olvassa, aki olvassa... nem mi vagyunk a vesztesek... :))) Nekem szinte mindegyik recepted bejön, mentem az ötleteidet. További sikeres sütés-főzést Neked! Ha nem is vagyok itt naponta, mindig bekukkantok Hozzád! Üdv.: Márti