Égetett tészta (képviselőfánk) recept

Égetett tészta (képviselőfánk)
2.5 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
4815

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A képviselőfánkot bármilyen krémmel meg lehet tölteni, most mogyorós pudinggal próbáltam ki, és így is tökéletes lett.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók

  • 15 dkg liszt
  • 5 dl víz
  • 0 csipetnyi só
  • 6 dkg vaj
  • 3 db tojás

A mogyorós pudinghoz

  • 2 db tojás
  • 1 dl tej
  • amerikai földimogyorókrém
  • vanília aroma
  • porcukor

Elkészítés

Öntsük a vizet egy lábasba, tegyük bele a sót és a vajat, majd forraljuk fel. A lábast vegyük le a tűzről és egyszerre öntsük bele a lisztet. Jól keverjük össze, majd ismét tegyük vissza a tűzhelyre. Közepes lángon addig keverjük, amíg a lábas alján a tészta gömbbé áll össze. Vegyük le a lábast a tűzhelyről, üssünk fel egy tojást, és dolgozzuk azonnal a tésztába. Csak akkor adjuk hozzá a következő tojást, ha az előzőt már teljesen beledolgoztuk a tésztába. A masszát hűtsük ki teljesen.

A tésztát tegyük egy zacskóba, melynek a végét kivágjuk, és beletöltjük a tésztát, majd tepsire nyomjuk ki a megsütésre váró fánkokat. Sütés előtt öntsünk 2 dl vízet egy tálkába, és tegyük a sütőbe. A fánkokat süssük előmelegített sütőben, ha kész, vegyük ki őket.

A krém elkészítése: feltesszük a vizet egy lábasba forrni, és a gőz felett a tojásokat habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, és amikor már jól láthatóan sűrűvé vált, beletesszük a földimogyorós krémet és a porcukrot. Ezt a krémet előző nap is el lehet készíteni, így azonnal fel tudjuk használni a képviselőfánkhoz.


Égetett tészta (képviselőfánk) recepthez kapcsolódó receptek

Égetett tészta (képviselőfánk)

Égetett tészta (képviselőfánk)

A képviselőfánkot bármilyen krémmel meg lehet tölteni, most mogyorós pudinggal próbáltam ki, és így is tökéletes lett.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés