Égetett tészta recept

Égetett tészta
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
elvis

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
952

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Megtaláltam végre a tökéletes arányokat. Egy tojáshoz adom meg az alapanyagokat, ez két képviselőfánkra elegendő. Gyorsan elkészül, csak friss tejszínhabot töltök bele, és porcukorral szórom meg.

2 személyre

  • 1 db tojás
  • 0.4 dl víz
  • 2 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • 1 csipet só

Elkészítés

A vizet felforraljuk a vajjal és egy pici sóval. Amikor forr, beleöntjük a lisztet, és fakanállal legalább 3 percig keverjük, amíg kicsit megpirul. Nem baj, ha a serpenyő vagy a lábas alján leragad egy vékony rétegben, a lényeg, hogy nem hagyjuk abba a keverést. A tészta puha masszává áll össze. A tojást egy keverőtálban felütöm, a még forró tésztamasszát ráteszem, és összedolgozom. Teljesen simára gépi habverővel keverem el egy perc alatt. A tészta ezzel elkészült. Képviselőfánkhoz az 1 tojásos adagból két halmot rakok sütőpapírra, és 200 fokra előmelegített sütőben 15 percet sütöm, ekkor csökkentem a hőmérsékletet 180 fokra, és tovább sütöm 5 vagy max. 10 percig, amíg a felszíne ropogós nem lesz.


Égetett tészta recepthez kapcsolódó receptek

Égetett tészta

Égetett tészta

Megtaláltam végre a tökéletes arányokat. Egy tojáshoz adom meg az alapanyagokat, ez két képviselőfánkra elegendő. Gyorsan elkészül, csak friss tejszínhabot töltök bele, és porcukorral szórom meg.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés