Eperkrémes torta recept

Eperkrémes torta

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
D. Reni

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
3038

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A recept ízlés szerint variálható, bármilyen gyümölccsel elkészíthető. A gyümölcstől függ, milyen ízesítésű pudingport érdemes használnunk.

A recept hozzávalói ( személyre)

A piskótához

  • 7 db tojás
  • 7 csapott evőkanál porcukor
  • 7 csapott evőkanál liszt
  • 0 kevés sütőpor

A krémhez

  • 4 dl tej
  • 2 csomag eper ízű pudingpor
  • 25 dkg Rama margarin
  • 20 dkg porcukor
  • eper ízlés szerint

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük. Egy kb. 23 cm átmérőjű tepsit/ formát kivajazunk, kilisztezünk vagy sütőpapírral kibélelünk.

A 7 db tojás sárgáját és fehérjéjét szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük, majd belekeverjük a porcukrot, a 7 tojás sárgáját és a sütőporos lisztet. Ezt kb. 1 órán át sütjük közepes lángon.

Miközben hűl a piskóta, kikeverjük a krémet. 4 dl tejben felfőzzük a 2 csomag eper ízű pudingport. Amíg kihűl, a margarint és a porcukrot jól összedolgozzuk, majd a kihűlt pudinggal csomómentesen összekeverjük.

A kihűlt piskótát felvágjuk vízszintesen 2 részre. Az alsó piskótalapot megkenjük a krémmel, majd megmosott és felvágott eperszeleteket rétegezünk rá. Ezután újabb piskótalap következik. A tortánk külsejét díszíthetjük kimaradt krémmel, illetve felvert tejszínhabbal (Hulala), eperrel.


További Szezon kategóriák

Eperkrémes torta

Eperkrémes torta

A recept ízlés szerint variálható, bármilyen gyümölccsel elkészíthető. A gyümölcstől függ, milyen ízesítésű pudingport érdemes használnunk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés