Eperlikőr recept

Eperlikőr

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Hobbychef

Nehézség:

Elkészítési idő:

15 perc

Megnézték:
449

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Én Iránban a gyümölcslikőröket kitettem a napos teraszra érni. Nagyon finom lett. Most viszont a neten körülnézve azt láttam, hogy mindenki árnyékos, hűvös helyre teszi, s legalább egy hónapig érleli.

  • 1 kg szamóca (földieper)
  • 0.5 kg cukor
  • 0.7 liter vodka

Elkészítés

Az epret alaposan megmosom, leszedem a csumáját, félbevágom, beteszem egy nagy üvegbe, s rászórom a cukrot rétegesen. Ráöntöm a vodkát, lezárom, s beteszem a spájzba. Először arra gondoltam, hogy fűszerezem, például mentalevéllel, s szegfűszeggel, de aztán letettem róla.

Ma lefejtettem a likőrt. két üvegbe, bő egy liter lett, 8,5 hónapig érett. Ízre kellemes, de talán túl édes (konty alá való). A cukor csak egy része alakult át alkohollá. Legközelebb visszatérek a már bevált módszerhez.


Eperlikőr recepthez kapcsolódó receptek

Eperlikőr

Eperlikőr

Én Iránban a gyümölcslikőröket kitettem a napos teraszra érni. Nagyon finom lett. Most viszont a neten körülnézve azt láttam, hogy mindenki árnyékos, hűvös helyre teszi, s legalább egy hónapig érleli.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés