Fehérboros, póréhagymás, tejszínes gombakrémleves recept

Fehérboros, póréhagymás, tejszínes gombakrémleves

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Hobbychef

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
678

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Szeretem a gombát, s már régen főztem gombakrémlevest, ezt sürgősen be kellett pótolni.

2 személyre

  • 25 dkg csiperkegomba
  • 0.5 db közepes póréhagyma
  • 12 szál snidling
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 kávéskanál fehérbors (őrölt)
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 db leveskocka (zöldségleves kocka)
  • 4 dl víz
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítés

A póréhagymát karikára vágom, 1 db gombát felszeletelek, a többit felkockázom, a snidlinget aprítom..

Egy fazékban olívaolajon megolvasztom a vajat, ráteszem a póréhagymát, megpirítom. Egy kanálnyit félreteszek. Rárakom a gombát, megdinsztelem. A szeletelt gombákat kiveszem, félreteszem. A megmaradt zöldségekre ráöntöm a vizet, hozzáadom a leveskockát, a snidlinget, fűszerezem, s főzöm.

Amikor már majdnem puha a gomba, ráöntöm a bort és a tejszínt. Botmixerrel összekeverem.

Rászórom a lisztet, elkeverem, felrottyantom.

Tálaláskor merek a tányérba levest, s rakok rá a félretett sült hagymából és gombából.


Fehérboros, póréhagymás, tejszínes gombakrémleves recepthez kapcsolódó receptek

Fehérboros, póréhagymás, tejszínes gombakrémleves

Fehérboros, póréhagymás, tejszínes gombakrémleves

Szeretem a gombát, s már régen főztem gombakrémlevest, ezt sürgősen be kellett pótolni.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés