Fekete-erdő torta recept

Fekete-erdő torta

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Ildiko7811

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
1030

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kedvelt torta, népszerű és finom

10 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Piskótatészta:

  • 4 db tojás
  • 160 g porcukor
  • 40 g porcukor
  • 1 dl víz
  • 2 dl étolaj
  • 2 evőkanál kakaó
  • 300 g liszt
  • sütőpor

Hab:

  • 2 dl tejszín
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 csomag habfixáló

Meggyes krém:

  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 0.5 dl víz
  • 0.5 csomag vaníliás, főzhető pudingpor

Csokikrém:

  • 2 dl habtejszín
  • 100 g étcsokoládé

Elkészítés

A tésztához a tojást kettéválasztjuk, a fehérjét pici sóval és 10 g porcukorral habbá verjük.

A sárgáját habosra keverjük 160g porcukorral, hozzáadjuk az éppen csak langyos vizet és az étolajat.

A lisztet és a kakaóport összeszitáljuk a sütőporral (2 ek.), majd a tojáshabbal felváltva a sárga keverékhez adjuk.

Lisztezett, vajazott formában 170 °C-on kb. 40 percig sütjük.

Ha a piskóta kihűlt 3 részre vágjuk.

A tejszínből némi cukorral kemény habot verünk, hozzáadjuk a habfixálót.

A másik 2 dl tejszín langyosra melegítjük és felolvasztjuk benne a csokit, majd ha kihűlt habbá verjük.

A meggyet felforraljuk és a kevés vízben elkevert pudinggal besűrítjük.

Az alsó lapra felváltva körben betöltjük a tortát habzsákból, a második lapot ráhelyezve ugyanígy járunk el.

A tetejére tejszínhabot kenünk, habrózsákkal és meggyel, illetve csokival díszítjük, lehűtjük.


Fekete-erdő torta recepthez kapcsolódó receptek

Fekete-erdő torta

Fekete-erdő torta

Kedvelt torta, népszerű és finom

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés