Filézett pulyka felsőcomb 8 fűszerkeverékkel, vele sült almával, vörös,- és fokh. recept

Filézett pulyka felsőcomb 8 fűszerkeverékkel, vele sült almával, vörös,- és fokh.

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
11278

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!

Nagyon laktató, egészséges, és bármilyen más hússal is elkészíthető.

Ingyenesen letölthető sütés nélküli sütemény receptek!




A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1.5 kg filézett felső pulykacomb
  • 3 db szép piros alma
  • 3 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 8 fűszerkeverék (Horváth Rozi- féle, vagy saját magad által kevert: petrezselyem, bazsalikom, lestyán, kakukkfű, majoránna, rozmaring, babérlevél, szurokfű)
  • szárított fűszerek keveréke
  • olívaolaj

Elkészítés

A megmosott, leszárított combot beszórjuk a fűszerkeverékkel, és a sóval (csak abban az esetben használunk sót, ha saját keverésű fűszert használunk). Az olívaolajjal megkent tepsibe tesszük, köréje rakjuk, a megmosott negyedelt almát, a félbevágott vöröshagymát, és a fokhagyma gerezdeket, egy-két ág rozmaringot fektetünk a hús tetejére. Olajjal meglocsoljuk.

Aláöntünk egy kevés kis hidegvizet (kb. 1 dl). Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben (gáztűzhely esetén 5-6 fokozat) 1-1,5 órát sütjük, majd a fóliát levéve, saját levével öntözve szép pirosra sütjük.

Tetszés szerinti körettel tálaljuk, és datolya salátát adunk hozzá.

Filézett pulyka felsőcomb 8 fűszerkeverékkel, vele sült almával, vörös,- és fokh. recepthez kapcsolódó receptek

Filézett pulyka felsőcomb 8 fűszerkeverékkel, vele sült almával, vörös,- és fokh.

Filézett pulyka felsőcomb 8 fűszerkeverékkel, vele sült almával, vörös,- és fokh.

Nagyon laktató, egészséges, és bármilyen más hússal is elkészíthető.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés