Főtt-sült hasábburgonya recept

Főtt-sült hasábburgonya

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1542

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Előfőzve és ropogósra sütve az igazi a sült krumpli!

6 személyre

  • 1 kg burgonya
  • repce-, napraforgó- vagy mogyoróolaj
  • só, bors

Elkészítés

Az alaposan megtisztított hámozatlan krumplit kb. 0,5 centi vastag hasábokra vágjuk, és forró sós vízben 3-4 percig főzzük. Amint elkezd puhulni, egy szűrőkanállal kiemeljük, és konyhai papírtörlőn szárazra töröljük.

A krumplihasábokat bő olajban (kb. 5 cm) több adagban aranybarnára sütjük, majd az olajat papírtörlőn leitatjuk, sózzuk, borsozzuk, és azonnal tálaljuk.


Főtt-sült hasábburgonya recepthez kapcsolódó receptek

Főtt-sült hasábburgonya

Főtt-sült hasábburgonya

Előfőzve és ropogósra sütve az igazi a sült krumpli!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés