Francia pirítós recept

Francia pirítós

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
1803

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Másnaposságra: gondolkodjon előre - legalább egy nappal!

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 4 szelet toastkenyér
  • 8 db tojás
  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • 1 csipet só
  • vaj a sütéshez + a sütőedénybe

A juharszirupszószhoz:

  • 10 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 1 dl juharszirup
  • 1 db tojássárgája
  • 1 db tojásfehérje

Elkészítés

Kivajazunk egy kisebb sütőedényt, és az aljára rendezzük a kenyérszeleteket. A tojásokat a tejjel, a cukorral, a vaníliával és a sóval együtt felverjük, majd a kenyérszeletekre öntjük, és letakarva 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.

Másnap néhány kocka vajat dobunk a tetejére, 160 °Cos sütőben aranybarnára sütjük, majd a sütőből kivéve 5 percig állni hagyjuk.

A szószhoz a vajat a cukorral, a juharsziruppal és a tojássárgájával krémesre keverjük. A tojásfehérjét habbá verjük, óvatosan összeforgatjuk a vajas keverékkel, majd a szószt tálaláskor a kenyerekre locsoljuk.


Francia pirítós recepthez kapcsolódó receptek

Francia pirítós

Francia pirítós

Másnaposságra: gondolkodjon előre - legalább egy nappal!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés