Gesztenyetorta recept

Gesztenyetorta

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Szepesi Ági

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
2389

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 8 db tojásból piskóta hagyományosan elkészítve

A krémhez:

  • 45 dkg gesztenyepüré
  • 4 evőkanál rum
  • 3 db tojássárgája
  • 8 dkg cukor
  • 2.5 dl tejszín
  • 8 dkg savanykás lekvár
  • 2 dl tejszín

Elkészítés

A 40 dkg gesztenyepürét összedolgozzuk a rummal. A tojássárgákat és a cukrot gőz fölött sűrű krémmé keverjük, majd kanalanként a gesztenyemasszához adjuk. A 2,5 dl tejszínt kemény habbá verjük, majd lazán összekeverjük a krémmel.

A piskótát 3 lapra vágom. A lekvárt felforrósítjuk, és megkenjük vele a torta lapokat. Az alsó lapra rákenjük a gesztenye krém felét, rátesszük a másik lapot, erre pedig jön a krém másik fele, majd a 3-dik piskótalap. Torta bevonása: ízlés szerint, akár csokival, tejszínnel.


Gesztenyetorta recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Gesztenyetorta recepthez

thumb
Szepesi Ági - 2011. április 15.
Szia! Természetesen leírom ha kérik, de eddig még nem tettem, mivel rengeteg recepttel foglalkozom egyszerre.A torta szerintem pedig nem kerül többe, mint bármelyik más, sőt még olcsóbb, mintha marcipánból lenne.Először is, kiválasztok egy képet, amit felszeretnék tenni a tortára.Erre a rajzra sütőpapírt teszek, és körberajzolom , majd kivágom.A kivágott rajzomat, ráhelyezem a tortalapra, pálcikával körberajzolom, majd lehúzom róla a papírt. Általában tejszínnel díszítek. A tejszíneket előkészítem annyi tálba, ahányféle színnel fogok dolgozni.A tejszínekbe élelmiszer színezéket teszek, majd így verem kemény habbá .Ha ez megvan,a habzsákot megtöltöm, és egy-egy pöttyintéssel kinyomkodom az egész tortámat.Eljátszok vele egy kicsit mire elkészül, de én ezt szeretem.Ha bárkinek kérdése van, nagyon szívesen válaszolok rá.:)
Ildi - 2011. április 15.
Kedves Ági! Már sok receptet tettél fel, és a torta teteje hogyan készül, azt nem irod le egyikben sem. Szép diszes, szinte cukrászmester mű. De ez a süti elég drágának tűnik, inkább az olcsóbbakat készítem.