Gombapaprikás recept

Gombapaprikás
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
bisztrónyúl

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
2143

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az egyik legjobb zöldségből készült pörkölt

2 személyre

  • 1 kg csiperke gomba tisztitva, szeletelve
  • 1 db közepes vöröshagyma apróra vágva
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 db zöldpaprika karikázva
  • 1 db közepes paradicsom kockázva
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika
  • 1 db babérlevél
  • só, bors ízlés szerint
  • erős hegyes zöldpaprika kizárólag az íze miatt
  • 1 doboz tejföl + egy evőkanál liszt

Elkészítés

A hagymát az olajon üvegesre párolom, rádobom a zöldpaprikát, paradicsomot, babérlevelet. Lefedve párolom kb 10 percig, azért ügyelek, hogy ne kapjon oda, ha ezzel meg vagyok rászórom a pirospaprikát, adok hozzá egy kávés csészényi vizet. Kapjon még 10 percet, majd mehet bele a gomba, só, frissen őrölt bors, rá a fedő és saját levében készre főzöm.

Ha keveselljük a szaftot, adhatunk még hozzá egy kis vizet. Végezetül a tejfölt a liszttel egy tálkában elkeverem, merek rá a pörköltből, simára keverem, és a paprikáshoz adom. Kész is! Nokedlivel a legjobb, tetején az erős hegyessel!


Gombapaprikás recepthez kapcsolódó receptek

Gombapaprikás

Gombapaprikás

Az egyik legjobb zöldségből készült pörkölt

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés