Gyömbéres palacsinta eperdzsemmel recept

Gyömbéres palacsinta eperdzsemmel
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
197

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Trükkös palacsinta: gyömbért a tésztába, tejfölt a lekvárhoz!

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 6 darab palacsintához:

  • 15 dkg liszt
  • 1 evőkanál őrölt gyömbér
  • 4.5 dkg barna cukor
  • 4 db tojás
  • 2.5 dl tej
  • 2.5 dl tejszín
  • 4 dl tejföl
  • 1 kiskanál porcukor
  • 1 kiskanál őrölt fahéj

A töltelékhez:

  • 5 dl eperlekvár
  • 1 rúd vanília

Elkészítés

A töltelékhez a lekvárt 0,5 dl vízzel kis lángon forralni kezdjük, majd kb. 5 perc után levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kipergetett vaníliát, és hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.

A lisztet és a gyömbért egy edénybe szitáljuk és összekeverjük a cukorral. A tojást összedolgozzuk a tejjel és a tejszínnel, majd simára keverjük a lisztes keverékkel, és 20 percet állni hagyjuk.

Felhevítünk egy ragadásmentes palacsintasütőt, és kb. 0,8 dl-es adagokban kisütjük benne a palacsintákat.

Minden második palacsinta közepére tejfölt és lekvárt kanalazunk, majd a tetejére egy másik palacsintát helyezünk, és a széleket boríték alakban felhajtjuk. Fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.


Gyömbéres palacsinta eperdzsemmel recepthez kapcsolódó receptek

Gyömbéres palacsinta eperdzsemmel

Gyömbéres palacsinta eperdzsemmel

Trükkös palacsinta: gyömbért a tésztába, tejfölt a lekvárhoz!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés