Gyors túrógombóc recept

Gyors túrógombóc

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
5353

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Karácsonyi ehető ajándékok

Ingyenesen letölthető e-book!

Karácsonyi ehető ajándékok - Ingyenesen letölthető e-book!

Név: *

email cím:

Elfogadom a felhasználási feltételeket és az adatvédelmi nyilatkozatot

A recept hozzávalói ( személyre)

A gombóchoz:

  • 2 csomag túró (fél kg)
  • 7 műanyagkanál búzadara (10 dkg)
  • 1 kanál liszt
  • 2 db tojás

Pirított dara a tetejére:

  • 10 dkg búzadara
  • 5 dkg vaj
  • 3 dl forró víz

A tálaláshoz:

  • vaníliás, fahéjas porcukor
  • tejföl

Elkészítés

A túrót villával összetörjük, rászórjuk a búzadarát, és a lisztet. Összeforgatjuk, és beleütjük az egész tojásokat, és jól kidolgozzuk. Közben feltesszük a vizet forrni, sót teszünk bele.

Addig amíg a víz felforr, megpirítjuk a búzadarát, az olvasztott vajon, pici sót teszünk rá. Világos zsemle színűre pirítjuk, és apránként öntjük fel a vízzel, hogy megpuhuljon a dara, de ne álljon össze. Fedő alatt puhítjuk a darát.

A lobogó forró vízbe rakjuk a fél tojás nagyságú gombócokat, melyeket vizes kézzel könnyen formálhatunk. Öt percig főzzük, ekkor egyet megnézünk, kettévágva, hogy likacsos-e. Amint jó, kiszedjük őket, lecsepegtetjük, és beleforgatjuk a pirított darába.

Tálaláskor tejföllel, és vaníliás, fahéjas porcukorral tálaljuk.


Gyors túrógombóc recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Gyors túrógombóc recepthez

thumb
ibi1950 - 2011. december 04.
Kedves Mira! A receptből nem maradt ki a cukor, nem kell bele. Fahéjas, vaníliás por- cukrot szoktam használni a tejföllel együtt a gombóc ízesítésére, tálaláskor. Üdvözlettel: ibi1950
Mira - 2011. december 03.
Érdeklődnék, hogy véletlenül maradt e ki a turógombocból a cukor, mert el szeretném késziteni és még nem csináltam, jó lenne a pontos recept. Köszönöm a segitségét.
thumb
ibi1950 - 2011. szeptember 26.
Bár megfogadtam, hogy nem szólok hozzá többet ehhez a kérdéshez,de azt elmondom, hogy a kanál evőkanál, amit a piknikes csomagban lehet kapni. Levest szoktak vele enni. Adagoló kanálként használom, a búzadarás dobozom tartozéka.Másra nem használom. 7 kanál búzadara= pontosan 10 dkg, ami fél kg túróhoz tökéletesen elegendő. Remélem megnyugtattam háborgó lelkét mindenkinek.Üdvözlettel: ibi1950.
Valkó - 2011. szeptember 26.
Akinek a kérdést feltették, az nem válaszolt, mivel nem ismeri a mérleget, így helyette müanyagkanalat írt. Pedig fontos, hogy hány dkg a búzadara, ettől függ a gombóc lényege. Pirike, pedig nem kell itt védeni senkit, ide könnyű receptet feltenni, te is fel tehetsz, senki nem gátol meg ebben. Ilyen web oldal nincs, ahova csak így lehetne irogatni, de nem ez a lényeg. Eladni a recepteket újságban kell, persze interneten is lehet jó recepteket találni.
pirike - 2011. szeptember 26.
Ne kezdjétek már megint ezt a témát, végre csönd van és nyugalom, béke és barátság. Van aki nem látja, hogy milyen borzalmas fényképet készit, nincs, aki azt mondja, hogy ezt nem igy kellene. Neki ez az igénye, van más, aki meg a szépet kedveli. Ha eddig nem tanulta meg, ezután sem fogja ezt érezni. Most már aztán elég! Mindenki a legjobb tudása szerint közölje a saját termékét, aztán vagy eladja vagy nem. Ez itt a legfontosabb. Ha veszekszünk azt a kivülállók is látják, és nem a recepteket nézegetik, hanem azt amit mi ide leirunk. Érthetőőőőőő!!!???
Mama - 2011. szeptember 26.
Ágota55 kérdése számomra is érdekes.Szeretnék rá választ kapni.
Lindi - 2011. augusztus 24.
Kedves "Mindenki, aki azt gondolja, hogy sült paraszt vagyok"! 1. Én nem kritizáltam senkinek az ételét (Picur). Végig kellene olvasni az összes hozzászólást. Pontosan megvédtem valakinek a receptjét, amiről mások (Pl. Anikó) becsmérlően beszéltek. Sértőnek találtam, hogy egy olyan ember receptjeit becsmérli, aki a második helyet foglalja el a feltöltő listán és egyébként már több receptjét is sikeresen elkészítettem. 2. Vissza kellene nézni egy pár hozzászólást, hogy mikor kezdődött a terítések, tányérok és ételek pocskondiázása. Jó ideje olvasgatom az oldalt és az éve elején regisztráltam is, de valahogy korábban nem voltak ilyenek. Akinek tetszett valami, vagy sikeresen elkészített egy-egy ételt az hozzászólt. 3. Természetesen a lent felsorolt szakácsok könyveit elismerem, bár nem hiszem, h az én elismerésemre van szükségük. Nem állt szándékomban egyiküket sem ócsárolni, becsmérelni. A lényege az volt annak amit írtam (a gyengébbek kedvéért), hogy furcsállom, hogy azért mert valaki egy könyvből főz, akkor már azt tekinti szentírásnak és ha valaki, valamit máshogy készíti, akkor az már nem elfogadható. (és szerinte olyan nincs is) 4. Nem vagyok mesterszakács, szeretek főzőcskézni, recepteket kipróbálni. Ezért is jöttem erre az oldalra. A családom, ismerőseim szeretik a főztömet. A sört nem szeretem, és semmi bajom sincs az olcsó antikváriumi könyvekkel. Ha jó receptet találok benne, azt is megpróbálom elkészíteni. Ja! És nem emlékszem, hogy Picurral összetegeződtem volna.... Köszönöm azoknak a sok-sok receptet amit már kipróbáltam és amit még fogok is. És minden elismerésem azoké, akik szívvel-lélekkel felteszik receptjeiket, fotóikat és elviselik azoknak az embereknek a kritikáit, akik csak úgy kekeckedésből, unalomból szólnak hozzá. Részemről a témát lezártam, lehet pikírtkedni, kukacoskodni.
Eti - 2011. augusztus 24.
Picur köszi, hogy Írtál, igazad van. Lindi, pedig írja le, hogy esetleg a 70-es években a sólet receptet csinált-e. Mivel 1970.1990-ig interneten nem voltak receptek, így csak a szakácskönyvből lehetett főzni, és rátalálni, olyanra, amelyet még nem is készített a családban senki.
picur - 2011. augusztus 24.
Lindi! Már megint olyasmit csinálsz, amihez nem értessz! Minden szakácskönyv jó, a Domonkos Lászlónétól, a Horváth Ilonáig, a Pelle Józsefnétól, Bencze Veráig, a Laci bácsitól, a Stáhl Juditig. /rengeteg jó szakértő szakácsot kihagytam, hely hiányában/ Mindegyik a legfölsöbb szinteken müveli ezt a szakmát, bár Te is köztük lehetnél... Csak kritizálni tudsz, miért nem mutatsz magadból valamit, probáld meg, tegyél fel egy receptet, kritizálni mindenki tud, de főzni jól csak kevesen tudnak. Akik szakácskönyvet adnak ki pl. Jamie Oliver, ezeknél olyan tudás van, hogy Te azt fel sem fogod, csak kritizálni tudod a semmit. Ezen vitatkozni, hogy melyik szakácskönyv a jó annak, aki főzni sem tud, hihetetlen bátorságról vall. Ez olyan, mintha én a focit ócsárolnám, valamelyik játékost, és azt sem tudom melyik csapatban játszik, és hogy tartalékban van-e, vagy éppen partjelző. Ha valamihez nem értessz, jobb lenne hallgatni, mert aranyat ér. Egyébként Domonkos Lászlónét hagy védjem meg, kitünő könyvei vannak kezdőknek és haladóknak. Te a kezdőkét forgathatnád ragadjon már rád valami jó is. Antikváriumokban kapható 999 Ft-ért. Egy pohár sör mellett kitünő olvasmány...kezdőknek.
laca - 2011. augusztus 24.
De receptparázs vita alakult itt ki:)
thumb
vajdamarta - 2011. augusztus 23.
Nem akartam szaporítani a hozzászólók sorát, de éppen tegnap este említette a 60 évesek táborát gyarapító szomszédasszonyom, h. kedden túrógombócot készít pirított, kevés vízzel felöntött és tovább pirított búzadarával. A nagymamájától tanulta... Mivel nincs számító gépük, természetesen nem olvassa a receptvarázs oldalán ezt a parázs vitát. Jó 10 éve meg azt hallottam egy másik ismerősömtől, hogy ő a sóskamártást sósan készíti, a spenótot pedig édesen. Hogy valakinek ekkora ízlésficama legyen? - gondoltam. Ő meg rólam gondolta ugyanezt, mivel mi a sóskát esszük édeskésen, tejfölös habarással, a spenótot meg tejjel felengedve, vékony fokhagymás rántással besűrítve, őrölt borssal, sósan. És akkor még nem beszéltünk az édes káposztás cvekedliről meg az ugyancsak megcukrozott, de pörccel is megszórt túrós csuszáról Ízlések és pofonok...
Anikó - 2011. augusztus 22.
Egy túró gombóc nem olyan étel, hogy azt mondjuk rá, ahány ház annyi szokás. Ennek a receptnek az a lényege, hogy piritott zsemlemorzsával készítjük, de még e recept neve sem tökéletes, mivel gyors túró gombóc csak a mélyhütőből jön elő. Ha készíted, akkor minimum 1 óra kell hozzá. Szakácskönyveket a mai időben nem kell nézegetni, interneten sok receptet lehet találni, csak el kell őket olvasni, hogy mi is lesz belőle. Erre is mondhatjuk ezt, ha darát pirítunk hozzá. Nekem nem jön be a gyors túró gombóc.
thumb
marcello - 2011. augusztus 22.
Egyetértek az előttem szólók többségével, akik azt hansúlyozták, hogy ahány ház, annyi szokás vagy ízlések és pofonok. Ezt az oldalt azért szeretem, mert sokféle és sokszínű recept megtalálható benne. Van úgy, hogy nem egy az egyben az itt talált recept szerint főzök, hanem csak inspirációt, ötletet merítek belőle. A retro tányér pedig kifejezetten tetszik nekem is! :)
laca - 2011. augusztus 22.
Én is pirított zsemlemorzsával szoktam csinálni, de ezt bizony kedvesebben is szóvá lehetne tenni. Aki meg a tányérra beszól, az csak magát jellemzi:)