Habart burgonyafőzelék ökörszemmel recept

Habart burgonyafőzelék ökörszemmel
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1007

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Könnyű, böjti főzelék, rántás helyett habarással készül. Különböző feltétekkel megunhatatlan, feltét nélkül pedig langyosan is nagyon finom.

4 személyre

  • 8 db közepes burgonya
  • csipetnyi kristálycukor
  • 3 dl tejföl (aludttejjel is keverhetjük, ha van)
  • 4 evőkanál liszt
  • őrölt bors
  • morzsolt majoránna
  • pár csepp 8 %-os ecet vagy citromlé
  • 8 db friss tojás
  • csili pehely

Elkészítés

A hámozott, karikára vágott burgonyát annyi sós vízben tesszük fel főni, ami majdnem ellepi. Puhára főzzük. Késhegynyi cukrot szórunk rá. Habarást készítünk: a tejfölt a liszttel és 3-4 dl hideg vízzel csomómentesre keverjük. Behabarjuk a főzeléket, meghintjük borssal, majoránnával, újból felforraljuk, kis lángon még 2 percig főzzük. Ízlés szerint savanyítjuk, de anélkül is finom. Tálalásnál rácsúsztatjuk a frissen sütött, pogácsa szaggatóval formázott tükörtojásokat. Még egy kevés majoránnával, csilivel megszórjuk, petrezselyemzöldjével díszítjük.

Jó étvágyat kívánok! Készítette és fényképezte Nyersné Vajda Márta


Habart burgonyafőzelék ökörszemmel recepthez kapcsolódó receptek

Habart burgonyafőzelék ökörszemmel

Habart burgonyafőzelék ökörszemmel

Könnyű, böjti főzelék, rántás helyett habarással készül. Különböző feltétekkel megunhatatlan, feltét nélkül pedig langyosan is nagyon finom.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés