Habart tökfőzelék maradék apró pecsenyével recept

Habart tökfőzelék maradék apró pecsenyével
4.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1754

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A zsiradék mentes habart tökfőzelék nyáron kitűnő hűsítő étek hidegen, mindenféle feltét nélkül. Réges-régen így is ettük...

4 személyre

  • 1 kg frissen gyalult tök
  • 2 teáskanál só
  • 2 teáskanál cukor
  • 2 evőkanál 8%-os ecet
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 fej kis vöröshagyma
  • pár szál friss kapor
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 dl aludttej
  • 1 dl tejszín

Elkészítés

A gyalult tököt besózzuk, meghintjük cukorral, beleöntjük az ecetet, összekeverjük, állni hagyjuk. Olajon megdinszteljük a reszelt hagymát, hozzátesszük a kinyomkodott tököt. Rövid idő alatt roppanósra pároljuk, közben lefedjük.

Többször megkeverjük, rászórjuk a kaprot. 3 dl vízzel csomómentesre habarjuk az aludttejet a liszttel, a párolt tökre öntjük, összeforraljuk a tejszínnel is, kellően utána ízesítjük. Fűszeres apró pecsenyével vagy tetszés szerinti feltéttel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok! Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta


Habart tökfőzelék maradék apró pecsenyével recepthez kapcsolódó receptek

Habart tökfőzelék maradék apró pecsenyével

Habart tökfőzelék maradék apró pecsenyével

A zsiradék mentes habart tökfőzelék nyáron kitűnő hűsítő étek hidegen, mindenféle feltét nélkül. Réges-régen így is ettük...

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Habart tökfőzelék maradék apró pecsenyével recepthez

thumb
Gizi - 2013. szeptember 30. 12345
Kedves Márta! Nem szeretnélek megsérteni, de szerintem ez nem karácsonyi étel!!! (vagy Te ezt tálalod fel az ünnepi asztalra??)