Hagymakrémleves recept

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
András bá

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
4231

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ma reggel szólt az Édesanyám. Enne egy "olyan" hagymalevest. No, ezen ne múljon. Készítettem egy hagymakrémlevest.

Új, ingyenesen letölthető ebook epres süteményekkel!




A recept hozzávalói ( személyre)

  • 25 dkg vöröshagyma
  • 1 szál póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejszín (esetleg tejföl)
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl félédes fehérbor
  • 0.5 liter 1 erőleveskockából készített alaplé
  • só, bors
  • 4 szelet toast kenyér
  • reszelt füstölt trappista sajt

Elkészítés

A hagymákat félkarikára vágom, és a felforrósított vajban megpárolom. Rászórok egy evőkanál lisztet, sózom, ízlés szerint borsozom. Ráöntöm az alaplevet, és 15 perc alatt puhára főzőm. Hozzáadom a fehérbort, és botmixerrel leturmixolom krémes állagúra. Visszateszem a tűzre és beleöntöm a tejszínt. (ha túl híg lenne egy kevés lisztet keverjünk el még a tejszínben)

Egyet forr és kész. A toast szeleteket megpirítjuk mindkét oldalukon, a tányérba tesszük, rá halmozzuk a reszelt sajtot, és erre merjük rá a forró levest. Kicsi vágott petrezselyemmel díszíthetjük a szélét! (Sosem gondoltam rá, hogy lefotózzam az ételeket. Más képével meg nem ékeskednék)

A hagymákat félkarikára vágom, és a felforrósított vajban megpárolom. Rászórok egy evőkanál lisztet, sózom, ízlés szerint borsozom. Ráöntöm az alaplevet, és 15 perc alatt puhára főzőm. Hozzáadom a fehérbort, és botmixerrel leturmixolom krémes állagúra. Visszateszem a tűzre és beleöntöm a tejszínt. (ha túl híg lenne egy kevés lisztet keverjünk el még a tejszínben) Egyet forr és kész. A toast szeleteket megpirítjuk mindkét oldalukon, a tányérba tesszük, rá halmozzuk a reszelt sajtot, és erre merjük rá a forró levest. Kicsi vágott petrezselyemmel díszíthetjük a szélét! (Sosem gondoltam rá, hogy lefotózzam az ételeket. Más képével meg nem ékeskednék)


Hagymakrémleves recepthez kapcsolódó receptek

A kép nem található/var/www/receptvarazs.hu/

Hagymakrémleves

Ma reggel szólt az Édesanyám. Enne egy "olyan" hagymalevest. No, ezen ne múljon. Készítettem egy hagymakrémlevest.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Hagymakrémleves recepthez

thumb
András bá - 2011. augusztus 17.
Kedves Enikő! Szuper telefonom sincs, egy "fapados" készüléket használok.Telefonálok és néha üzenetet küldök. A célnak bőven megfelel. A receptjeim elkészültek, de erre csak a szavam a bizonyíték., aki akarja elhiszi, aki nem, az nem. Nem megyek világgá ezért. Valóban nem muszáj kétféle hagymát használni, ahogy a jó halászléhez sem kell feltétlenül többféle hal. De úgy a finom. Azonkívül én a saját receptemet írtam le, én így csinálom és kész. Köszönöm a kommentet.
Enikő - 2011. augusztus 17.
T. András bá! Sosem gondolt arra, hogy lefotózza az ételeket, pedig a mai világban, szinte mindig van kép az étel elkészítéséről. Hozzászólásában pedig az írja már csak egy gép kellene hozzá, ha szuper telefonja van akkor ma már arról is fel lehet tenni képeket, nem annyira nagy dolog. Különben a hagymakrémleves elkészítésénél nem muszáj két fajta hagymát használni, így vagy vöröshagymából, vagy pedig póréhagymából is kitünő lesz.
thumb
ibi1950 - 2011. augusztus 16.
Tisztelt, és kedves András bá! Először is szeretnék gratulálni a receptjeihez,mert ha kép nincs is hozzá a leírások alapján biztos nagyon jók az ételek! Aki rendszeresen főz, az már a leírás alapján el tudja ezt dönteni. A másik dolog, amit szeretnék mondani, most töltöttem fel a zámolyi pompos receptjét, ajánlom szíves figyelmébe. Üdvözlettel: ibi1950
thumb
András bá - 2011. augusztus 16.
Licike! Odaírtam, hogy sosem fényképeztem le a kajákat. Pár napja regisztráltam, és van egy csomó recept, amiket szívesen főzök. Ezentúl lefotózom őket, már csak egy gépet kell szereznem. :) Köszi, a kommentet.
licike - 2011. augusztus 16.
Jó a recept, de a fotoddal hitelesiteni is tudnád, hogy elkészitetted.