Hagymás marhasült recept

Hagymás marhasült

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
527

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A fűszeres, olajos pácban 2-3 napig érleljük a kisujjnyi vastagra kivert marhaszeleteket, amit lefedve a hűtőszekrényben tartunk.

Karácsonyi ehető ajándékok

Ingyenesen letölthető e-book!

Karácsonyi ehető ajándékok - Ingyenesen letölthető e-book!

Név: *

email cím:

Elfogadom a felhasználási feltételeket és az adatvédelmi nyilatkozatot

A recept hozzávalói ( személyre)

A páchoz:

  • 4 szelet marha hátszín (80 dkg)
  • 2 dl olívaolaj
  • 1 ek édes mustár
  • 1 ek steak fűszer
  • 2 csipet frissen őrölt feketebors

A sütéshez:

  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 4 ek liszt
  • olaj
  • mustár
  • őrölt bors

A körethez

  • 80 dkg főtt burgonya

Elkészítés

Érlelés után a hússzeleteket papírtörlővel felitatjuk, megsózzuk. A vastag karikára szelt vöröshagymát szétszedjük, lisztbe forgatjuk, bő, forró olajban ropogósra sütjük, papírtörlőre szedjük. A szeleteket kettesével a visszamaradt hagymás, forró olajba helyezzük, mindkét oldalukon 2-3 percig sütjük. Túlsütésnél már rágós lesz. A megsült húst kivesszük, melegen tartjuk, az ízes zsiradékban megforgatjuk a főtt burgonya cikkeket.

Tálaláskor a burgonyára tesszük a húst, ráhalmozzuk a hagymakarikákat, zöld snidlinggel díszítjük. Puha kenyeret, savanyúságot kínálunk mellé.

Jó étvágyat kívánok!

Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta


Hagymás marhasült recepthez kapcsolódó receptek

Hagymás marhasült

Hagymás marhasült

A fűszeres, olajos pácban 2-3 napig érleljük a kisujjnyi vastagra kivert marhaszeleteket, amit lefedve a hűtőszekrényben tartunk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés