Hartyányi krémes recept

Hartyányi krémes

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
841

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Régóta őrizgettem ennek a krémesfélének a receptjét. Végre megsütöttem.

A legjobb cukkinis receptjeink - Ingyenesen letölthető e-book!




A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 25 dkg finomliszt
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dkg kakópor
  • 1 db tojás
  • 1 dj tej
  • 30 dkg babapiskóta
  • 0.5 dl rum

A krémhez:

  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj

Elkészítés

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport, a kakaóport, majd egy tojással és 1 dl tejjel összegyúrjuk. Kétfelé osztjuk a tésztát, és két egyforma lapot sütünk belőle. A tejből, a lisztből és a vaníliás cukorból sűrű krémet főzünk. Még forrón egy diónyi vajat dobunk bele, hogy ne bőrösödjön be. Kihűtjük.

A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt főtt krémhez és alaposan összevegyítjük. A kakaós lapra rákenjük a krém felét, rárakjuk a babapiskótát, meglocsoljuk rummal, megkenjük a krém másik felével, majd ráhelyezzük, a másik kakaós lapot. Másnapig hagyjuk hűtőben állni, majd hosszúkás szeleteket vágunk belőle.


Hartyányi krémes recepthez kapcsolódó receptek

Hartyányi krémes

Hartyányi krémes

Régóta őrizgettem ennek a krémesfélének a receptjét. Végre megsütöttem.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés