Házi sonkás háromhagymás pizza recept

Házi sonkás háromhagymás pizza
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Andi

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
2898

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon finom, laktató pizza recept.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 kávéskanál só
  • 5 dkg margarin

Szószhoz:

  • 2 dl tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet őrölt szerecsendió (elhagyható)

Feltéthez:

  • 15 dkg házi füstölt sonka
  • 2 kisebb fej lilahagyma

Továbbá:

  • 1 szál újhagyma vagy pár szál metélőhagyma
  • 2-3 szelet piros kaliforniai paprika
  • A forma kenéséhez:
  • 2 dkg margarin
  • 1 teáskanál liszt

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, és a szobahőmérsékletű margarint, majd alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A tejfölt egy tálkába öntjük. Belezúzzuk a megtisztított fokhagymákat, beleszórjuk a szerecsendiót. A sonkát nagyon apróra kockázzuk és egy tálkában kislángon 2-3 perc alatt kicsit megpirítjuk. A hagymákat is alaposan megtisztítjuk, a lilahagymát karikára, a paprikát és az újhagymát vagy a metélőhagymát pedig apróra vágjuk.

Egy formát kikenünk margarinnal és megszórjuk liszttel. A megkelt tésztát beleborítjuk és a kezünkkel szépen belenyomkodjuk, hogy legyen egy kis pereme. Megkenjük a fokhagymás szósszal. Rárakjuk a lilahagyma karikákat, és megszórjuk a sonkakockákkal.

Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel készre sütjük. A sütőből kivéve megszórjuk az apróra vágott paprikával és újhagymával vagy metélőhagymával.


Házi sonkás háromhagymás pizza recepthez kapcsolódó receptek

Házi sonkás háromhagymás pizza

Házi sonkás háromhagymás pizza

Nagyon finom, laktató pizza recept.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés