Hortobágyi húsos palacsinta recept

Hortobágyi húsos palacsinta
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
993

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Már rég nem készítettem, de mostanság újra felkapott lett, és újra terítékre került.

4 személyre

  • 400 gr borjú apróhús
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál enyhén csípős pirospaprika
  • 1 dl tejföl

A palacsintához:

  • 3 dl tej
  • 2 db tojás
  • só, bors
  • 150 gr finomliszt
  • 2 evőkanál olaj
  • 6 szál metélőhagyma (snidling)

Elkészítés

A húst leöblítjük, felkockázzuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és elnegyedeljük. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. Olajban megfonnyasztjuk a hagymát, fokhagymát, rádobjuk a húst, erős tűzön kissé megpirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk a húst a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, összekeverjük, visszatesszük a tűzre, és fedő alatt, saját levében puhára pároljuk , pörköltet készítünk.

Közben a palacsintákhoz elhabarjuk a tejben a tojásokat, 1-1 csipet sót és őrölt borsot, majd apránként a liszthez adjuk, simára keverjük, lefedjük, és fél órát pihentetjük. Egy közepes méretű serpenyőt vékonyan kikenünk olajjal, a többit a masszához keverjük és 8 vastagabb vagy 12 vékony (személyenként 2) palacsintát sütünk belőle. Letakarjuk, melegen tartjuk. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.

Kiszedjük a húst a levéből, apróra összevágjuk vagy aprítóba felaprítjuk, vagy megdaráljuk. A levében elkeverünk 3 dl tejfölt, összeforraljuk, és annyit adunk belőle a húshoz, hogy jól kenhető masszát kapjunk.

Megkenjük vele a palacsintákat, batyuszerűen felhajtjuk, összekötjük metélőhagymával. Így kapjuk meg a batyu formát, és tálba sorakoztatjuk. A maradék tejfölös-paprikás mártást a palacsinta köré öntjük.


Hortobágyi húsos palacsinta recepthez kapcsolódó receptek

Hortobágyi húsos palacsinta

Hortobágyi húsos palacsinta

Már rég nem készítettem, de mostanság újra felkapott lett, és újra terítékre került.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés