Húsos pite recept

Húsos pite

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
madocsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
5807

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!

Akár ebéd, akár vacsora, a húsos pite nem lehet rossz választás, eddig még mindenkinél nagy sikert aratott.

Ingyenesen letölthető sütés nélküli sütemény receptek!




A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 doboz tejföl (175g)
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 30 dkg darált sovány sertéshús
  • 30 dkg darált marhahús
  • 1 nagy konzerv darabolt paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • zöld fűszerek ízlés szerint (bazsalikom, kakukkfű, majoránna, petrezselyem, koriander)
  • só, bors
  • babérlevél
  • 10 dkg trappista sajt
  • 2 evőkanál reszelt parmezán

Elkészítés

Először a húsos pite tésztáját készítjük el. A lisztet a margarinnal, a tejföllel és a sóval jól összegyúrjuk, miután szépen összeállt egy kiesebb egy kicsit nagyobb cipót formázunk belőle, és betesszük a hűtőbe.

Ezután essünk neki a húsos pite töltelékének: pici olajon dinszteljük meg a felaprított hagymát és fokhagymát, majd adjuk hozzá a darált húst. Pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a darabolt paradicsomot, sózzuk, borsózzuk, dobáljunk bele 2-3 babérlevelet, meg a választott zöld fűszereket, Vegyük le a lángot takarékra, majd ha a hús megpuhult, vegyük le a serpenyőről a fedőt, és még addig főzzük, ameddig az összes lé el nem párolog.

Ezt követően a babérleveleket vegyük ki, picit hagyjuk kihűlni, és keverjük össze a húst a reszelt trappista sajttal (lehetőség szerint legyen füstölt) és a parmezánnal.

Vegyük elő a hűtőből a tésztát. A nagyobbik cipót nyújtsuk ki akkorára, hogy kicsit kilógjon a széle a piteformából. Terítsük a kivajazott piteformába (ha szilikonos nem kell kikenni) kanalazzuk rá, és terítsük el a darált húsos masszát rajta. A másik tésztacipót is nyújtsuk ki, tegyük rá a hús tetejére, és az alsó tésztalapot hajtsuk rá, valamint kicsit dolgozzuk össze a széleket.

A pite tetejét kenjük meg tojással, és fogpiszkálóval jól szurkáljuk össze. A pitét előmelegített sütőbe tesszük, 200 fokon kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük. A húsos pite tálalható zöldsalátával, de besamelmártás vagy salsa szósz is finom hozzá.

Húsos pite recepthez kapcsolódó receptek

Húsos pite

Húsos pite

Akár ebéd, akár vacsora, a húsos pite nem lehet rossz választás, eddig még mindenkinél nagy sikert aratott.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Húsos pite recepthez

madocsa - 2011. augusztus 23.
Teri, köszönöm, ez tényleg egyszerűbbnek tűnik, legközelebb majd így csinálom :-)
teri - 2011. április 12.
T. Madocsa! küldöm a sós pite receptet, amely tényleg gyors és finom is, jön a húsvét és akkor is el lehet készíteni. 30 dkg lisztet, a sütőport, kevés sót és 1 deci joghurtot alaposan összedolgozzuk. Ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá, és összegyúrjuk. Egy kis időre hűtőbe tesszük. Kinyújtjuk, téglaalakúra és az egyik felére helyezzük a tölteléket, majd a lapot ráhajtjuk, szélüket pedig jók összenyomkodjuk. A pitét vajjal kikent tepsire helyezzük. 200-220°C fokos, előmelegített sütőbe tesszük, és 30 perc alatt megsütjük
madocsa - 2011. április 12.
Kedves Teri! Ezt a sós pités megoldást kipróbálnám, küldenél hozzá receptet?
teri - 2011. április 11.
A sós pite egyszerűbb és könnyebb elkészíteni is.
Machinek Zsuzsanna - 2011. április 09.
Nekem tetszik elfogom késziteni Zsuzska