A jól ismert IKEA húsgombóc étel

A híres IKEA húsgombóc étel a cég legaprólékosabban őrzött titkai közé tartozott évek óta. De a Covid-19 járvány során, amikor az IKEA éttermeit sok területen bezárták, a vállalkozás úgy döntött, hogy nyilvánosságra hozza ezt a receptet, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az emberek otthon is elkészíthetik és élvezhetik kedvenc receptjüket.Most enyhültek a pandémiás korlátozások, a recept azonban már nem titok, valamint sok családtagban a hagyományos húsgömbök az egyedi mártással jelenleg kiemelkedő receptnek számítanak otthonában szakácsként. Hagyja, hogy sikeres legyen-és hagyja, hogy jó íze legyen!

Előkészítő munka

  1. Vegyünk darált marhahúst és kockára vágott sertéshúst,alaposan keverjük össze. Adjunk hozzá apróra vágott hagymát, fokhagymát, zsemlemorzsát, tojást, valamint keverjük össze. Adjunk hozzá tejet, jól permetezzük sóval, valamint borssal.
  2. Írja be az apró kerek gömböket a hús tömegéből. Helyezze őket egy tiszta tányérra, fedje le és hűtse le 2 órán át (hogy megőrizze alakját a sütés során).
  3. Meleg olaj egy serpenyőben. Amikor forró, óvatosan helyezze a húskerekeket a serpenyőbe, majd mindkét oldalán barnítsa meg a szerszám melegét.
  4. Amikor a körök megbarnultak, helyezze őket egy pirító serpenyőbe, és fedje le. Ezután tegyük egy forró tűzhelybe, szakács 180 Celsius fok (350 Fahrenheit fok) további harminc percig.
  5. Most arról, hogy hogyan kell szakács tejszínes mártással. Olvasson vajat egy serpenyőben. Tartalmazza a lisztet, valamint folytassa a sütést még egy 2 percig, folyamatos keverés közben.
  6. Adjunk hozzá zöldséglevest, marhahúslevest, majd folytassuk a keverést. Adjunk hozzá tejszínt, szójaszószt és Dijon mustárt is.
  7. Engedje le a tüzet, és hagyja, hogy a szósz megvastagodjon. Folytassa a keverést.
  8. Amikor az étel kész, tálaljuk kedvenc burgonyával-burgonyapürével vagy kis fiatal burgonyával.
  9. IKEA is szolgálja az időtlen csodálatos és savanyú vörösáfonya szósz ezekkel fordulóban. Csak így lehet megszerezni az ízek csodálatos keverékét, amely annyira kiemelkedő a bolt látogatói körében.A jól ismert IKEA húsgombóc étel

Ikea csirke húsgombóc. A híres Ikea szelet receptje. tegye közzé a trükköt

A szeleteknek nagyon sok közös vonása van a szeretteik szeletével: mindkettő lekerekített alakú, különféle darált húsból (hús, hal, sőt zöldség) készül. Ugyanakkor sok különbség van közöttük: a szeletek nagyobbak, mint a szeletek, és az utolsó gyakran főzött vagy sült, és számos szószban kínálják. Szelet Svédországban népszerűek, valamint előnyös minden exquisites, kortól függetlenül. És ez nem meglepő, mivel végül rendkívül zamatos és ízletes. Ha nincs Ikea bolt a közelben, szakács a híres szelet otthonában. Továbbá, előkészítő munkájuk rendkívül alapvető. Csiszolja meg a sertéshúst darált húsba turmixgéppel. Helyezze át egy edénybe, valamint keverje hozzá a hamburgert. Mielőtt elkezdtem elkészíteni ezeket a világhírű szeleteket, számos receptet megvizsgáltam. Az Ikea értékesítési brosúrájában közzétett receptek közül csak az egyik használt burgonyát. Számomra szokatlannak tűnt. Néha reszelt nyers burgonyát is felveszek a szeletekre, mégis főzve – soha nem tartalmazza. Úgy döntöttem, hogy kockáztatok, és azt is meg kell mondanom, hogy az ideális döntést hoztam – az eredmény nem volt elégedetlen. Hámozzuk meg a burgonyát, vágjuk bármilyen méretű darabokra, majd forraljuk fel. Massza meg a burgonyát villával. Félelmetes a burgonyapürével a terület hőmérsékletére. Tegye a tejet a zsemlemorzsára, valamint jól keverje össze. Hagyja hatni néhány percig, hogy teljesen felszívja a tejet. A recept található, azt állította, hogy ez a mennyiség a zsemlemorzsa kéri 200-300 ml tej vagy tejszín. Ez a folyadékmennyiség azonban túl soknak tűnt számomra, ezért a tej mennyiségét 50 ml-re csökkentettem. Pontosan kiderült. Finoman vágja le a hagymát. Melegítsen egy serpenyőt hozzáadott vajjal, majd süsse meg a hagymát, amíg aranybarna nem lesz. Az eredeti recept írója marhahúst kért, de én csak tyúkfőzést készítettem, ezért használtam. Távolítsuk el a húsgombócokat a hűtőszekrényből, és tegyük a növényi olaj előmelegített egy serpenyőben. Szakács, amíg kész, aranybarna, 7-10 percig. Legyen azonban óvatos-a szelet kicsi és könnyen kiszáradhat. Ennek megállításához öntsön egy kevés forrásban lévő vizet közvetlenül a serpenyőbe húsgombócokkal, majd zárja le a fedelet. Tartsa a tüzet néhány percig. Ez garantálja, hogy a húsgombóc továbbra is zamatos és érzékeny. Sütés előtt a szeleteket zsemlemorzsába vagy lisztbe lehet mártani. Helyezze a húsgömböket egy tányérra, helyezze a tejszínes mártást a tetejére, valamint kínáljon forró főtt burgonyával, kapros savanyúsággal és áfonyamártással … De ha Ön, mint én, nem volt vörösáfonya szósz az otthonában, akkor ne aggódjon. És anélkül is nagyon, nagyon finom lesz! Az ebben a cikkben ismertetett svéd szelet étel mind a kezdeti, mind a 2.programhoz használható. Egy adag húsgombóc tartalmaz mintegy 414 kcal, 15 g egészséges fehérje, 33 g zsír és 12 g szénhidrátot. Ez egy tipikus svéd étel … Ezeket a szeleteket ritkán használják levesekben. Főleg csak második programokkal szolgált. A szeleteket csak bársonyos formában készítik, a húslabdák pedig nemcsak lédúsak, hanem rendkívül ízletesek is. Kipróbálás outs a 2. képzés lenyűgözni az eredetiség és erős döntéseket. Például a bogyós lekvár ellenére szeleteket szolgálnak fel.

Klasszikus recept

A svéd szelet, amelynek receptjét standardnak lehet nevezni, 2 féle darált húsból, savanyú krémből és sok más megfizethető és gazdaságos termékből készül … A húsgombóc elkészítéséhez minden bizonnyal szüksége lesz:

  • 300 g sertéshús, valamint hamburger;
  • két apró hagyma;
  • egy csirke tojás;
  • 50 g kenyér (megváltoztatható elavult kenyérrel);.
  • 50 ml tejszín (vagy 100 ml mezőgazdasági tej) 20% zsírtartalommal;.
  • két apró párolt burgonyagumó;.
  • számos gerezd fokhagyma;.
  • 5 enni.k.l. vaj;.
  • őrölt fehér bors, valamint só ízlés szerint;.
  • 3 enni.K. L. grease.Ikea csirke húsgombóc. A híres Ikea szelet receptje. tegye közzé a trükköt

Élelmiszer-előkészítési technika.

Kezdetben a zsemlemorzsát vagy a kenyeret krémmel nedvesítik. Finomra vágja a hagymát, valamint vajban megsütjük, amíg aranybarna nem lesz. Ezután mindkét típusú darált húst összekeverjük. Tegyen egy tojást, sült hagymát, finoman reszelt (vagy sajtolt) fokhagymát a tartályba. A nedvesített kenyeret teljesen gyúrja meg a kezével, hozzájárulva a hús tömegéhez. Minden jól keveredik. Tisztított főtt burgonyát pürévé alakítanak. Ezt követően hozzájárul a darált húshoz … A zöldségek előnyben részesítése az edényben biztosan nem érezhető. A burgonyát csak enyhébb textúrájú húsgombócok tartalmazzák. A hús tömege közé tartozik a só, bors, valamint a keverék mindent alaposan. Szerszám kerek gömböket fejlesztettek ki (az első receptekhez a dimenzió felének kell lenniük). Körülbelül 30 szelet képez. Ezután hűtsük le őket 40 percig. Ennek célja, hogy a golyók illeszkedjenek, amíg felkészülnek. Egy serpenyőben a zöldségeket, valamint a vajat egyszerre melegítik. Svéd szelet lefektetett többször egy meleg felületre, valamint sült át magas meleg, amíg pirított minden oldalról. Ha egyszerre dolgozza fel őket, akkor ebben az esetben minden bizonnyal szakács lesz. A sült szeleteket egy sütőlapra helyezzük, és 180 szintre előmelegített sütőbe küldjük. 20 perc elteltével ott vannak rögzítve. Helyezze a svéd húsgombócot egy tányérra egy oldalsó étkezéssel, majd megszórja a mártással. Mellé egy bogyós lekvárral ellátott edényt helyeznek.

Hagyományos krémes svéd húsgombóc szósz.

A húsételeket gyakran különféle szószokkal kínálják. Számos lehetőség van a mártásokra. Mint például, a leggyakoribbak között szükség lesz:.

  • 150 ml 20% Krém;.
  • 300 ml hús sört;.
  • 30 g liszt;.
  • 50 g vaj;.
  • őrölt fehér bors, valamint só ízlés szerint.

Az ebben a bejegyzésben leírt svéd Ikea szelet ételeit leggyakrabban krémes mártással szolgálják fel. A szakács nagyon gyorsan, valamint kényelmesen, keverés rendszeresen. Öntsük a vajat egy serpenyőbe, majd megolvasztjuk szerszám meleg. Tartalmazza a lisztet,gyűjtsön húst. Ugyanakkor a szósz továbbra is folyamatosan keveredik, hogy a liszt duzzanata ne jelenjen meg. Miután a brew, lassan öntsük a krémet. A szósznak úgy kell kinéznie, mint a folyékony savanyú krém, a kanálból pedig szabadon lefolyócső. Ha a tömeg végül nagyon vastag,öntsön bele egy kicsit még több húslevest. A végül szósz sózzuk, valamint a fehér őrölt bors preferencia.

Szólj hozzá!