Kakaós palacsinta vaníliakrémmel recept

Kakaós palacsinta vaníliakrémmel
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
188

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 15 dkg liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál cukor
  • 4 db tojás
  • 2.5 dl tej
  • 2.5 dl tejszín

A krémhez:

  • 5 dl tejszín
  • 4 dkg porcukor
  • 1 rúd vanília

Az öntethez:

  • 2.5 dl tejszín
  • 15 dkg vaj
  • 17.5 dkg barna cukor

Elkészítés

Az öntethez a tejszínt, a vajat és a barna cukrot kis lángon addig forraljuk, míg a cukor fel nem oldódik.

Ezután közepes lángon 8-10 perc alatt besűrítjük, majd szoba-hőmérsékletűre hűtjük.

A lisztet és a kakaót egy edénybe szitáljuk, majd összekeverjük a cukorral. A tojást, a tejet és a tejszínt összedolgozzuk, fokozatosan hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd simára keverjük, és 20 percet állni hagyjuk.

Felhevítünk egy ragadásmentes palacsintasütőt, és kb. 0,8 dl-es adagokban kisütjük benne a palacsintákat.

A krémhez a tejszínt összekeverjük a porcukorral és a kipergetett vaníliával, majd habbá verjük.

A krémet a palacsinták egyik végébe kanalazzuk, a palacsintát összehajtjuk, majd meglocsoljuk a karamellöntettel, és egy csipet sóval megszórva tálaljuk.


Kakaós palacsinta vaníliakrémmel recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés