Karamellás szelet recept

Karamellás szelet

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1237

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Lehet, hogy a kép nem elég meggyőző, de egy valódi ízbomba ez a karamellás süti!

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához

  • 2 dl tej
  • 15 dkg vaj
  • 5 dkg étcsokoládé vagy kakópor
  • 10 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 1 kk sütőpor
  • 1 dl joghurt
  • 20 dkg liszt
  • 0 csipet só

A karamellkrémhez

  • 20 dkg kristálycukor
  • 5 dkg nádcukor
  • 0 kevés tejszín
  • 2 db tojássárgája
  • házi puding

Elkészítés

A tészta elkészítése: a tejet, a vajat a kakaóport vagy csokoládét, és a porcukrot összekeverjük, és addig melegítjük, amíg a vaj el nem olvad. A tűzről levéve hozzáadjuk a joghurtot és a tojást.

A lisztet, a sót és a sütőport elkeverjük. A tésztát inkább egy nagyobb tepsibe öntsük, melyet szilikonos sütőpappírral előzőleg már kibéleltünk. 180 fokos sütőben készre sütjük.

Sajnos ezt a lapot nem lehet kettévágni, ezért inkább ha már megtöltöttük a krémmel, rakjuk egymásba őket. A tejes piskótákra jellemző hogy könnyen törnek, így ezt sem lehet kettévágni.

A krém elkészítése: a cukrot egy lábasba öntjük és keverés nélkül megolvasztjuk, majd előbb a tejszínt, amikor kihűlt, akkor pedig a tojássárgáját is hozzáadjuk. Így kapunk kissé szilárd karamellát.

A házi puding elkészítése: vízgőz fürdőt készítünk, a lábasba öntjük a tojásokat és a tejet. Addig főzzük, míg össze nem állnak. Ezután a két keveréket elkeverjük egymással, és már el is készült a karamellkrém. Így kitűnő karamellkrémet kapunk ehhez a tejes kakaós szelethez.


Karamellás szelet recepthez kapcsolódó receptek

Karamellás szelet

Karamellás szelet

Lehet, hogy a kép nem elég meggyőző, de egy valódi ízbomba ez a karamellás süti!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés