Kelkáposzta főzelék recept

Kelkáposzta főzelék

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
rena4

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
1069

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Sült kolbásszal, oldalassal a legfinomabb.

  • 5 szem közepes méretű burgonya
  • 1 kis fej kelkáposzta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • víz vagy húsleves
  • 0.5 teáskanál őrölt kömény
  • 4 evőkanál liszt

Elkészítés

A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk. A kelkáposzta külső, fonnyadtabb leveleit leszedjük, torzsáját kivágjuk, feldaraboljuk. Mindkettőt egy fazékba rakjuk, annyi húslével vagy vízzel öntjük fel, ami még épp hogy nem lepi el. Ha vizet raktunk rá, sózzuk, levesnél nem kell, legfeljebb utólag. Köménnyel ízesítjük.

Addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul. A tejfölt a liszttel és a zúzott fokhagymával elkeverjük, kevés főzőlevet öntünk hozzá, a főzelékhez keverjük, kettőt-hármat hagyjuk, hogy rottyanjon és már kész is.


Kelkáposzta főzelék recepthez kapcsolódó receptek

Kelkáposzta főzelék

Kelkáposzta főzelék

Sült kolbásszal, oldalassal a legfinomabb.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés