Kelt csörögefánk recept

Kelt csörögefánk
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Réka1987

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
9589

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Laktatós finom, kezdők is elkészíthetik!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 4 db tojássárgája
  • 1 dkg élesztő
  • 1 dl tej (amiben kelesztjük az élesztőt)
  • csipet só

Elkészítés

Az élesztőt 1dl langyos tejben és egy kiskanál cukorral futtatjuk. A lisztet a vajjal össze morzsoljuk és a többi hozzá valót is beletesszük, jól eldolgozzuk hogy rétes tészta keménységű legyen! 30 percig pihentetjük.

Kinyújtjuk 3 mm vékonyra és derelye metszővel 10 cm nagyságú lapokra vágjuk. A lapok belsejét bevágjuk és a végeket a vágáson áthúzzuk.. Vigyázat nagyra nő sütés közben! Forró, bő olajban fedővel lefedve mindkét oldalát szép barnára sütjük. Még melegen vaníliás cukorra meghintjük! Túróval töltve még ízletesebb!


Kelt csörögefánk recepthez kapcsolódó receptek

Kelt csörögefánk

Kelt csörögefánk

Laktatós finom, kezdők is elkészíthetik!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés