Képviselő fánk recept

Képviselő fánk

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
djfalu

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
2863

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 1 dl víz
  • 1 kiskanál cukor
  • 10 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 10 dkg margarin

Sárga krémhez:

  • 5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg cukor
  • 4 db tojás

Elkészítés

A fánkhoz a vizet, a margarint, a sót és a cukrot felforraljuk, majd állandó keverés mellett beleszórjuk a lisztet. Levesszük a tűzről, és ha langyosra hűlt, egyenként belekeverjük a tojásokat a masszához. Sütőpapírral bélelt tepsibe ringló nagyságú gömböket nyomunk. Hagyjunk helyet egy-egy süti között, mert kb. duplájára nő a tészta. Forró sütőben sütjük kb. 15 percig. Közben a sütő ajtaját ne nyissuk ki, mert összeesik a tészta.

Krém elkészítése: A pudingport simára keverjük a hideg tej 2/3-ad részével és a 4 tojássárgájával. A tojásfehérjéket a cukor 2/3-ad részével kemény habbá verjük. A maradék tejet és a cukrot felforraljuk, és a pudingos tejjel jól elkeverjük. Ezután állandó keverés mellett, kb. 3-4 perc alatt sűrűre főzzük. A tűzről levéve gyorsan hozzákeverjük a tojáshabot is. Hagyjuk hűlni.

A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük. Ha kihűlt a tészta és a krém is, a fánkok tetejét levágjuk, és a krémmel és tejszínhabbal töltjük, visszarakjuk a tetejüket, és porcukorral megszórjuk. Sütési hőfok: 220°C


Képviselő fánk recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés